1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Walmart’tan Tesla’ya güneş paneli davası

Walmart’tan Tesla’ya güneş paneli davası

Amerikan parakende satış mağaza zinciri Walmart, mağazalarının çatılarına kurdurduğu güneş panellerinin yangına neden olması nedeniyle Tesla'yı dava etti.

Walmart’tan Tesla’ya güneş paneli davası

Enerji Günlüğü - Amerikan parakende satış mağaza zinciri Walmart, mağazalarının çatılarına kurdurduğu güneş panellerinin yangına neden olması nedeniyle Tesla'yı dava etti.

Dünyanın en büyük perakende zinciri Walmart, Tesla tarafından sağlanan güneş panellerinin çatılarına hatalı kurulumu nedeniyle 7 mağazasında yangın çıkması sonrası Tesla'yı dava etti. Walmart, Tesla'dan zararının giderilmesi yanı sıra, şirketin tüm güneş enerjisi sistemlerinin de mağazalarından sökülmesini talep ediyor.

2012 - 2018 yılları arasında en az yedi mağazasında yangın çıkan Walmart, bunun nedenini araştırarak ulaştığı sonucu “Cevap açık ve şaşırtıcıydı” olarak ifade etti. Yangın çıkan tüm mağazaların çatılarında Tesla'nın güneş panellerinin kurulu olduğu ve yangına güneş panellerinin hatalı kurulumunun neden olduğu belirtildi. 

New York Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde açılan davanın dilekçesinde, yüzlerce lokasyonda ekipmanın kurulumunda ve bakımında yıllardır süren bir ihmal olduğu belirtilerek, “Ayrıca Tesla, soruşturma raporlarında ortaya konan tehlikeli şartları düzeltmek konusunda bir isteklilik göstermedi" ifadelerine yer verildi. Walmart kısa sürede kar elde etmek için sistemin fazla düşünülmeden acele ve rastgele gerçekleştirildiği eleştirisinde bulundu.

ABD'deki 5.000 Walmart mağazasının 200'ünden fazlasının çatılarında Tesla güneş paneli kurulu durumda.

 

Önceki ve Sonraki Haberler