1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Westinghouse İsveç’teki nükleer santralin sökümünü tamamladı

Westinghouse İsveç’teki nükleer santralin sökümünü tamamladı

Enerji Günlüğü - Westinghouse, İsveç'in Skane kentindeki eski Barseback Nükleer Santrali’nin 600 MW’lık ikinci reaktörünün söküm çalışmalarını...

Westinghouse İsveç’teki nükleer santralin sökümünü tamamladı

Enerji Günlüğü - Westinghouse, İsveç'in Skane kentindeki eski Barseback Nükleer Santrali’nin 600 MW’lık ikinci reaktörünün söküm çalışmalarını tamamladı. 

Amerikalı enerji şirketi Westinghouse, İsveç'in Skane kentindeki eski Barseback Nükleer Santrali’nin 600 MW’lık ikinci reaktörünün devre dışı bırakılması projesini tamamladı. Şirket santralin 600 MW’lık birinci ünitesinin sökümüne ise hazır.

2005'ten beri elektrik üretimi yapmayan Bareback NGS’nin ikinci ünitesini hizmet dışı bırakma çalışmaları Ağustos 2016'da başlamıştı. Şirket şimdi de birinci ünitenin sökümüne başlayacak ve 2019 yılı Nisan ayına kadar bu ünitenin sökümünü de tamamlayacak. 

Barseback, İsveç'in güneyinde Malmo'ya 30 kilometre mesafede bulunan ABB tasarımlı kaynar su reaktörlü (BWR) bir nükleer santral.  İlk reaktör olan ve 1975 yılında kurulmuş olan Barseback 1, 30 Kasım 1999'da faaliyetlerini sonlandırırken, 1977 yılında kurulmuş olan Barseback 2, 31 Mayıs 2005'te ömrünü tamamladı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler