1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. WWF'den Almanya'ya kömür uyarısı

WWF'den Almanya'ya kömür uyarısı

Enerji Günlüğü – WWF, Almanya'nın Paris anlaşmasındaki hedeflere ulaşabilmesi için kömür kullanımını 2019 yılına kadar aşamalı olarak azaltması...

WWF'den Almanya'ya kömür uyarısı

Enerji Günlüğü – WWF, Almanya'nın Paris anlaşmasındaki hedeflere ulaşabilmesi için kömür kullanımını 2019 yılına kadar aşamalı olarak azaltması gerektiğini açıkladı.

Almanya, Paris İklim Anlaşması çerçevesinde karbon emisyonunu yüzde 40 azaltmayı amaçlıyor. Uluslararası sivil toplum kuruluşu Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Almanya raporuna göre, bunun için kömür kullanımında kesinti yapmaya 2019 yılına kadar kademeli olarak azaltmaya başlaması ve 2035 yılına kadar da tamamen sonlandırması gerekiyor. 

Almanya Ekonomik İlişkiler Bakanı Sigmar Gabriel ise geçen yıl çeşitli zamanlarda yaptığı açıklamalarda, 2016 yılının başında 2.7 GW linyit kapasitesinin geçici rezerv yoluyla piyasadan çıkacağını bunun da halihazırda linyit kapasitesinin % 13 azalttığını belirterek, kömür kullanımında öngörülen yüzde 13 oranında kesintinin zaten yüksek olduğunu ve daha fazla kesintiye gidilmemesi gerektiğini açıklamıştı.

 Başlattığı büyük yenilenebilir enerji atağına rağmen Almanya Avrupa'nın en büyük karbondioksit salan ülkesi ve AB'nin en kirli kömür yakıtlarından altısına sahip konumda. 

Önceki ve Sonraki Haberler