1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yağışlar elektrik fiyatlarını aşağı çekti

Yağışlar elektrik fiyatlarını aşağı çekti

Enerji Günlüğü - Spot piyasada elektrik fiyatları, yoğun yağışların akarsu santrallerinde üretimi arttırması, bunun sonucunda doğalgazdan üretimin...

Yağışlar elektrik fiyatlarını aşağı çekti

Enerji Günlüğü - Spot piyasada elektrik fiyatları, yoğun yağışların akarsu santrallerinde üretimi arttırması, bunun sonucunda doğalgazdan üretimin azalması nedeniyle geriledi. 

Gün öncesi elektrik piyasasında oluşan fiyatlarda gerileme devam ediyor. Haftanın ikinci günü için megawatt başına 212,68 TL olarak açıklanan fiyat, yarın için 4,20 TL daha gerileyerek 208,48 TL/MWh oldu. 

Düne göre yaklaşık yüzde 2 düşüş yaşanan piyasa fiyatlarında maksimum fiyat 229,84 TL/MWh ile 16:00-17:00 saat diliminde gerçekleşti. Gece 03:00-04:00 saat dilimi ise 181,76 TL/MWh ile minimum fiyata sahip oldu. Geçen hafta aynı gün için oluşan maksimum fiyat 245,27  TL/MWh iken, minimum fiyat ise 182,04 TL/MWh ile saat 06:00-07:00 diliminde oluşmuştu.

YAĞIŞLAR DOĞALGAZ KULLANIMINI AZALTINCA… 

Kaynaklar bazında elektrik üretim miktarlarında, fiyat hareketlerinin oluşumu açısından anlamlı sonuçlar gözleniyor. Doğalgaz kaynaklı elektrik üretimi geçen hafta gündüz saatlerinde yaklaşık 17 bin MWh iken bugün 16 bin MWh civarında gerçekleştiği görülüyor. Fiyatların düşmesinde, doğalgazdan sağlanan üretim miktarının azalmasının etkili olduğu söylenebilir. Fiyat düşüşünde, yurdun özellikle Doğu Karadeniz, Marmara ve Ege bölgelerindeki yağışların akarsu tipi santrallerin üretim miktarında artışa yol açmasının da rol oynadığı tahmin edilebilir. 

Duru EGELİ - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler