1. HABERLER

  2. PETROL

  3. YAME Harmanlanması tebliği sektörün görüşüne açıldı

YAME Harmanlanması tebliği sektörün görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Enerjide dışa bağımlılığın azaltılması, kaynak çeşitliliğinin arttırılması, çevre kirliliğinin azaltılması ve Avrupa Birliği’nin...

YAME Harmanlanması tebliği sektörün görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Enerjide dışa bağımlılığın azaltılması, kaynak çeşitliliğinin arttırılması, çevre kirliliğinin azaltılması ve Avrupa Birliği’nin yenilenebilir enerji politikalarına uyum sağlanması amacıyla hazırlanan Motorin Türlerine Yağ Asidi Metil Esteri (YAME) Harmanlanması hakkındaki tebliğ sektörün görüşüne açıldı. Tebliğe göre, rafinerici lisansı sahipleri tarafından bir takvim yılı içerisinde dağıtıcı lisansı sahiplerine teslim edilen motorin türlerinin toplamının, Ocak 2014 tarihi itibariyle en az yüzde 0,3, Ocak 2015 tarihi itibariyle en az yüzde 0,4, Ocak 2016 tarihi itibariyle en az yüzde 0,5 oranında yerli tarım ürünlerinden üretilmiş YAME içermesi zorunlu hale gelecek.

Dağıtıcı lisansı sahipleri tarafından bayilerine ve serbest kullanıcılara teslim edilen motorin türlerinin toplamının ise Ocak 2014 tarihi itibariyle en az yüzde 0,3, Ocak 2015 tarihi itibariyle en az yüzde 0,4, Ocak 2016 tarihi itibariyle de en az yüzde 0,5 oranında yerli tarım ürünlerinden üretilmiş YAME içermesi zorunlu olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler