1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yanlış kombi doğal gaz faturasını yükseltiyor

Yanlış kombi doğal gaz faturasını yükseltiyor

Isıtma Soğutma Merkezi ISOMER Genel Koordinatörü İlgin Eray, 20 kilovatlık bir kombinin görebileceği bir iş için 30 kW’lık kombi takmanın doğalgaz faturalarını yükselttiğini söyledi.

Yanlış kombi doğal gaz faturasını yükseltiyor

Enerji Günlüğü - Isıtma Soğutma Merkezi (ISOMER) Genel Koordinatörü İlgin Eray, 20 kilovatlık bir kombinin görebileceği bir iş için 30 kW’lık kombi takmanın doğalgaz faturalarını yükselttiğini söyledi.

ISOMER Genel Koordinatörü İlgin Eray, her yıl 1 milyon yeni kombinin satıldığı Türkiye’de yanlış mühendislik hesaplarının gereksiz doğalgaz tüketimine ve milyonlarca dolarlık enerji israfına yol açtığını söyledi. Eray “Ülkemizde yaklaşık 30 yıldır doğalgaz kullanılıyor. Konutların büyük bölümünde yıllardır yanlış kombi tercihleri yapılıyor” dedi.

İHTİYAÇTAN BÜYÜK CİHAZ TAKTIRMAYIN

Mühendislik bilgisi yetersiz kurumların doğalgaz tesisatı işlemlerinde konutlara büyük hacimli kombi taktığını ifade eden Eray “Bu kombiler gereksiz doğalgaz tüketimi yaparak ülkemizin enerji ithalatını artırıyor. 20 kilowatt güce sahip kombinin rahatlıkla yeteceği bir konuta ısıtma endişesi ve musluktan hızlı şekilde sıcak su temin etmek amacıyla 30 kilowattlık kombi takılıyor” diye konuştu. 

ilgin-eray-isomer-genel-koordinatoru.jpeg

SICAK SU İÇİN AYRI, KALORİFERE AYRI GÜÇ

Evine doğalgaz bağlatacaklar ya da kombisini yenileyeceklere çift değerlerde çalışan kombileri tercih etmelerini öneren ISOMER Genrel Koordinatörü İlgin Eray şöyle dedi:

“24/30 kilowatt şeklinde belirtilen bu cihazlardaki ilk değer olan 24 kilowatt, radyatöre giden suyu, ikinci değer olan 30 kilowatt ise musluktan akan sıcak kullanım suyunu temsil eder. Yeni nesil akıllı cihazlar her iki ihtiyaca göre ayrı ayrı çalışarak tüketimi düşürür. Kombi alırken buna dikkat edilmeli.”

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler