1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yaşar Arslan: Doğalgaza erişip kullanmayan 3 milyon konut var

Yaşar Arslan: Doğalgaza erişip kullanmayan 3 milyon konut var

Enerji Günlüğü – Gazbir Başkanı Yaşar Arslan, doğalgaz kullanma imkanlarına eriştiği halde kullanmayan 3 milyon adet konut olduğunu söyledi. Doğalgaz...

Yaşar Arslan: Doğalgaza erişip kullanmayan 3 milyon konut var

Enerji Günlüğü – Gazbir Başkanı Yaşar Arslan, doğalgaz kullanma imkanlarına eriştiği halde kullanmayan 3 milyon adet konut olduğunu söyledi. 

Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği DOSİDER’in 25’inci kuruluş yıldönümü toplantısında konuşan Gazbir Başkanı Yaşar Arslan, doğalgaz piyasasının gelecekte 20 milyon kullanıcıya ulaşacağını belirtti. 

3 MİLYON KONUTLUK ÖLÜ YATIRIM

Gazbir’in girişimiyle kurulan Gazmer’in sektörün disipline olmasında önemli katkıları olduğunu kaydeden Arslan, gelecekle ilgili hazırlıklı olmak gerektiğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Sektördeki tecrübemizle bundan sonraki sürecin daha da farklı gelişeceğini görüyoruz. Tesisat sektörümüz, cihaz üretim sektörümüz çok iyi konumlara geldi. Ama yapılması gereken önemli işlerimiz var. Bakınız, 3 milyon konutun önünde doğalgaz olmasına rağmen insanlar doğalgaz kullanmıyor. Bu ölü yatırımı canlandırmamız gerekiyor. Bu 3 milyon konutun yüzde altmışının bina içinde gaz tesisatı, kolon tesisatı ve gazı var, ancak gaz kullanmıyorlar. Bu dairelere doğalgazı kullandırmamız gerekiyor. Neden kullanmadıklarına gelince; en önemli engel bizim bu insanları kombiye zorlamamızdır. Halbuki, öncelikle bu konutların mutfağına doğalgaz vermeliyiz! Çünkü kullandığı yakıtla kıyasladığında beşte bir maliyetli olan doğalgazı tecrübe etmesi gerekiyor. Bu konu enerji verimliliği ve tasarruf açısından da çok önemli. İkinci engel de yeni yapılan binalarda elektrikli ocak kullanımının azami düzeye çıkmış olmasıdır. Bu konuyu çözmek gerekiyor. Bu yöndeki çalışmalarla ilgili özellikle sektörümüzden destek istiyorum”.

Yaşar Arslan, sektörün yılda 1 milyon konutta doğalgaz dönüşümü yapar hale geldiğini belirterek tesisat sektörünün 25 yıl içinde toplam 15 milyon tesisatı gerçekleştirdiğini kaydetti. 

Önceki ve Sonraki Haberler