1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yayla Enerji Sincan’daki GES arazisini Sungen Solar'a sattı

Yayla Enerji Sincan’daki GES arazisini Sungen Solar'a sattı

Yayla Enerji’nin Ankara’nın Sincan ilçesindeki GES arazisi, Sungen Solar Enerji Ltd. Şti’ne 2,8 milyon lira bedelle satıldı.

Yayla Enerji Sincan’daki GES arazisini Sungen Solar'a sattı

Enerji Günlüğü - Yayla Enerji’nin Ankara’nın Sincan ilçesindeki GES arazisi, Sungen Solar Enerji Ltd. Şti’ne 2,8 milyon lira bedelle satıldı.

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Ticaret AŞ’nin, Yatırım Amaçlı Gayrimenkul (YAG) olarak sınıflandırılan gayrimenkullerinden biri olan Sincan İlçesi Temelli/Ücret Mahallesi, 124 ada, 202 nolu parselde bulunan 144.403,23 m2 yüzölçümlü tarla vasıflı arazisi, Sungen Solar Enerji Sistemleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti.’ne 2.800.000 TL bedel karşılığında satıldı. 

Şirketin arazisinin 88.644 metrekarelik kısmında Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulabilmesi amacıyla 1/5000 ölçekli GES nazım imar planı değişikliğinin onayına ilişkin yasal süreç, bir süre önce başlatılmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve Sincan İlçesi Belediye Başkanlığı’nda peşpeşe askıya çıkan işleme itiraz olmadı ve plan değişikliği kesinleşmiş oldu. 

Yayla Enerji, GES projesi yapılabilecek hale gelen arazinin satışını, 05 Temmuz 2019 günü Yönetim Kurulu’nda kararlaştırdı ve satış işlemi de aynı gün gerçekleşti. 

Önceki ve Sonraki Haberler