1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yayla Enerji’nin GES arazisinin imar planı Sincan’da askıya çıktı

Yayla Enerji’nin GES arazisinin imar planı Sincan’da askıya çıktı

Yayla Enerji’nin Ankara’nın Sincan ilçesindeki GES arazisi, Büyükşehirdeki askı sürecinin tamamlanmasının ardından Sincan ilçesinde de askıya çıkarıldı.

Yayla Enerji’nin GES arazisinin imar planı Sincan’da askıya çıktı

Enerji Günlüğü - Yayla Enerji’nin Ankara’nın Sincan ilçesindeki GES arazisi, Büyükşehirdeki askı sürecinin tamamlanmasının ardından Sincan ilçesinde de askıya çıkarıldı.   

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Ticaret AŞ, Yatırım Amaçlı Gayrimenkul (YAG) olarak sınıflandırılan gayrimenkullerinden biri olan Sincan İlçesi Temelli/Ücret Mahallesi, 124 ada, 202 nolu parselde bulunan 144.403,23 m2 yüzölçümlü tarla vasıflı arazisinin 88.644 metrekarelik kısmında Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulabilmesi amacıyla 1/5000 ölçekli GES nazım imar planı değişikliğinin onayına ilişkin yasal süreci başlatmıştı. 

Arazinin nazım imar planının, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı nezdindeki askı süreci, bir itiraz çıkmadan tamamlandı. Şirket arazisiyle ilgili plan değişikliği, daha sonra Sincan İlçesi Belediye Başkanlığı’nda da askıya çıkarıldı. 

Sincan’daki askı sürecinde de herhangi bir itiraz gerçekleşmemesi durumunda plan değişikliği kesinleşecek. 

Yayla Enerji, imar planı değişikliğinin kesinleşmesinin ardından, araziyi GES projesi yapılması amacıyla kiralamayı hedefliyor. Şirket ilçe düzeyindeki askı sürecinin de itiraz olmadan tamamlanması beklentisiyle, kiralamayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler