1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Yazıcılar, Gürcistan`da HES saha çalışması yapacak

Yazıcılar, Gürcistan`da HES saha çalışması yapacak

Enerji Günlüğü -Anadolu Taşıt Ticaret A.Ş., Gürcistan'da yapılacak hidroelektrik santralin fizibilite ve saha çalışmalarını yapacak.Yazıcılar Holding...

Yazıcılar, Gürcistan`da HES saha çalışması yapacak

Enerji Günlüğü -Anadolu Taşıt Ticaret A.Ş., Gürcistan'da yapılacak hidroelektrik santralin fizibilite ve saha çalışmalarını yapacak.

Yazıcılar Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu KAP'a yapılan açıklamada, bağlı ortaklığı Anadolu Taşıt Ticaret A.Ş. ile Gürcistan Enerji Bakanlığı arasında Gürcistan’ın Racha-Lechkhumi ve Kvemo Svaneti bölgesinde Kheledula Nehri üzerinde 51,4 MW kurulu gücünde ve yıllık 233 milyon kilovat-saat elektrik üretim kapasitesinde planlanmış hidroelektrik santralinin fizibilite ve saha çalışmalarını yapmak üzere niyet mektubu imzalandığını bildirdi.

Açıklamaya göre, önümüzdeki azami 18 aylık sürede, sözkonusu santrale ilişkin olarak fizibilite ve değerlendirme çalışmaları devam etmesi ve projenin fizibil görülmesi durumunda yapılacak yatırımın tutarının yaklaşık 100 milyon dolar seviyelerine ulaşması öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler