1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEDAŞ yaylalara da elektrik götürecek

YEDAŞ yaylalara da elektrik götürecek

Enerji Günlüğü - YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, kayıt dışı mera, yayla ve benzeri yerlerin kayıt altına girip statülerini bildirmeleri halinde enerji...

YEDAŞ yaylalara da elektrik götürecek

Enerji Günlüğü - YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, kayıt dışı mera, yayla ve benzeri yerlerin kayıt altına girip statülerini bildirmeleri halinde enerji taleplerinin ivedilikle karşılanacağını söyledi.

Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Boruk köylülerinin kullandığı 94 haneli Sarıçiçek Yaylası'na elektrik enerjisi verilememesi, Türkiye'nin başka illerinde de yaşanan bir sorunun gündeme gelmesini sağladı. Boruk Köyü Muhtarı Ali Bilgin, Samsun'u da içine alan Yeşilırmak Eletrik Dağıtım AŞ'ye başvurarak "Yayla sakinleri olarak yaylamıza elektriğin getirilmesini istiyoruz" dedi.

YEDAŞ, bunun üzerine yaptığı açıklamada Sarıçiçek Yaylası için gelen enerji bağlantı talepleri üzerine bölgede yatırım keşiflerini yaptığını ancak ilgili keşfin yatırım programına dahil edilebilmesi için valiliklerce komisyon kurularak, bölgelerin 'Geçici Yerleşme Yeri' olarak uygun görülmesi gerektiği vurgulandı. YEDAŞ'ın açıklamasında daha sonra şöyle denildi:

"Bu doğrultuda şirketimiz, yaylalarda ve meralarda ikamet eden bölge halkının ilgili valilikler veya İl Özel İdaresi'nce tespiti yapılmış ve düzenlenmiş olan Yapı Ruhsatı ve Yapı Kullanma İzin Belgesi, onaylı elektrik projesi ve ilgili mercilerden alınmış gerekli izinlerinin olması halinde elektrik bağlantı taleplerini yatırım programı çerçevesinde karşılayabilmektedir."

TÜRKOĞLU: ŞEBEKE AYRIMI YAPMADAN

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu da son zamanlarda kırsaldan gelen taleplerin üzerine 2015 yılında planlanan 'Kırsal iyileştirme ve yatırımı' projelerini 2014 yılı içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini ifade ederek "YEDAŞ, yatırıma açık, sürekli iyileştirmeyi amaçlayan bir şirket. Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop illerinin kırsalındaki yetersiz ve ömrünü tüketmiş şebekeleri, günümüz teknolojisi ile yenileceğiz. Hangi bölgenin ne kadar yatırıma ihtiyacı var biliyoruz" dedi.

Kırsaldaki şebekelerin çoğunun geçmişte bölge halkının kendi çabalarıyla yapıldığını hatırlatan Türkoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Biz bu noktada 'sen yapmışsın o yapmış bu yapmış' demiyoruz. 'Hepsi bizim' diyoruz. Bu şebekeleri düzenlemek için çalışmalar yapacağız. Bu şebekelerde meydana gelen bir arıza, benim bütün hattımı etkiliyor. Bu nedenle müşteri memnuniyetsizliği oluşuyor. YEDAŞ, müşteri memnuniyetine önem veriyor ve bu doğrultuda yatırımın bütçesel payını büyüttük. 2014 yılı sonuna kadar sahadayız. Hedefimiz enerjinin gün boyunca kaliteli ve kesintisiz bir şekilde müşterilerimize ulaşmasıdır."

Önceki ve Sonraki Haberler