1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEDAŞ’tan, Karayolları ve SASKİ’ye ‘koordine’ çağrısı

YEDAŞ’tan, Karayolları ve SASKİ’ye ‘koordine’ çağrısı

Enerji Günlüğü - Dere ıslahı yapan SASKİ ve yollarda çalışma yapan Karayolları, YEDAŞ’ın enerji hatlarını tahrip ederek elektrik kesintilerine yol...

YEDAŞ’tan, Karayolları ve SASKİ’ye ‘koordine’ çağrısı

Enerji Günlüğü - Dere ıslahı yapan SASKİ ve yollarda çalışma yapan Karayolları, YEDAŞ’ın enerji hatlarını tahrip ederek elektrik kesintilerine yol açıyor.

Atakum İlçesi’nde devam eden dere ıslah çalışmaları, YEDAŞ’ın hatlarına zarar veriyor ve elektrik kesintilerine yol açıyor. YEDAŞ, ‘elektrik kesintilerine yol açması nedeniyle’ konuyla ilgili olarak SASKİ ve Karayollarını bilgilendirdi

Atakum İlçesi’nde yaşanan uzun ve kısa süreli elektrik kesintileri vatandaşın tepkisine yol açarken, kesintilerin SASKİ ve Karayollarının çalışmalarından kaynaklandığı öne sürüldü.Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop İl ve İlçelerinde gerçekleştirdiği şebeke alt yapı yenileme çalışmalarıyla müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi hizmeti sunmayı amaçlayan YEDAŞ, dere ıslahı yapan SASKİ ve Karayolları’na ‘dikkatli olmaları ve kendileriyle koordinasyonlu olmaları için bilgilendirdi.

YAŞANAN ELEKTRİK KESİNTİLERİNİN YEDAŞ’IN DAĞITIM ŞEBEKESİYLE İLGİSİ YOK

Atakum’da zaman zaman yaşanan elektrik kesintilerinin YEDAŞ’ın dağıtım şebekesiyle ilgisi olmadığını söyleyen YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu,kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yaptığı açıklamada, bölgede ‘dere ıslah çalışmaları’ gerçekleştiren SASKİ ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin ‘Yüksek Gerilim Hatları’nın yer aldığı şebeke alt yapısına sürekli olarak zarar verdiğini söyledi.Atakum bölgesinde geçtiğimiz yıl ve Ağustos ayında yaşanan sel felaketinin ardından SASKİ ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin bölgede ‘Dere Islah Çalışmaları’ yaptığını belirten YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, “Temmuz ayından itibaren Atakum ilçesinde dere ıslah çalışmaları devam etmektedir. Ancak bu sırada ekiplerin yaptığı çalışmalar sırasında, YEDAŞ’a ait yer altına alınmışYüksek Gerilim Hatlarımızın güzergâhı gösterilmesine rağmen,şebekeye büyük ve ciddi anlamda hasarlar verilmektedir. Dolayısıyla bölgede uzun ve kısa süreli elektrik kesintileri meydana gelmektedir. Ekiplerimiz çalışmaları yakından takip ediyor. Zarar gören şebekelerimizi fotoğraflıyoruz. Kesintinin giderilmesi için çalışıyoruz. Bazı şebekeler o kadar çok zarar görmüş oluyor ki, o bölgeye enerji vermekte gecikmeler yaşanabiliyor. SASKİ ve Karayolları ekiplerini daha dikkatli çalışmalarını istiyoruz” dedi.

20 MİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK

Atakum İlçesi’nde 2011-2012 yılları arasında şebekenin yer altına alındığını belirten Türkoğlu, “Atakum bölgesinde 20 milyon TL’yi aşan bir yatırım gerçekleştirdik. Havai hatları yer altına aldık. Şebekeleri yeniledik. SASKİ ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün devam eden alt yapı çalışmaların, bizleri de etkiliyor. Sürekli çalışmanın olduğu bölgeye ek şebekeler ekleyerek, şebeke bütünlüğüsağlayamıyoruz. Şebekemizin kalitesi bozuluyor. Müşteri memnuniyetimizi de bizden kaynaklı olmasa da etkiliyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler