1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. YEKA rüzgar tekliflerinde geri sayım

YEKA rüzgar tekliflerinde geri sayım

Enerji Günlüğü - Rüzgâr enerjisinde 1 milyar doların üzerinde yatırım için teklifler en son 27 Temmuz Perşembe gününe kadar yapılabilecek. 1000...

YEKA rüzgar tekliflerinde geri sayım

Enerji Günlüğü - Rüzgâr enerjisinde 1 milyar doların üzerinde yatırım için teklifler en son 27 Temmuz Perşembe gününe kadar yapılabilecek. 

1000 (bin) MW gücündeki rüzgâr enerjisine dayalı elektrik enerjisi üretim tesislerinin kurulacağı rüzgâr enerjisi yenilenebilir enerji kaynak alanlarının tahsis edilmesi ve bu alanlar için belirlenen Bağlantı Kapasitelerinin kullandırılmasının sağlanması için yapılacak yarışma için başvurular 27/07/2017 tarihi saat 12:00’a kadar, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’ne yapılabilecek. 

Yarışmayı kazana firma, yüzde 65 yerlilik oranında rüzgar türbini üretecek olan fabrika yatırımını gerçekleştirecek ve rüzgar teknolojileri alanında Türk mühendisler ve üniversitelerle Ar-Ge yapacak. Kurulacak rüzgar tesisleri sayesinde yaklaşık 1.1 milyon evin yıllık elektrik ihtiyacı rüzgardan karşılanacak ve ortalama 1.5 milyon ton CO2/yıl emisyon azaltımı da sağlanmış olacak.

Bu kapsamda yarışmayı kazanacak şirket beş bölgede santral kuracak. Bu bölgeler, Kayseri – Niğde, Sivas, Edirne - Kırklareli – Tekirdağ, Ankara - Çankırı – Kırıkkale, Bilecik - Kütahya – Eskişehir olarak belirlendi.

Açık eksiltme yöntemiyle yapılacak ihalelerde en düşük teklifi veren yatırımcıyla 15 yıllık süreyle elektrik enerjisi alım anlaşması imzalanacak ve kilovatsaat başına tavan fiyat 7 dolar/cent olacak. 

RÜZGAR YEKA İÇİN 27 TEMMUZ'A KADAR BAŞVURULABİLECEK

Önceki ve Sonraki Haberler