1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. YEKDEM başvuruları elektronik ortamda yapılacak

YEKDEM başvuruları elektronik ortamda yapılacak

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim lisansı sahibi tüzel kişiler, lisans bazında, bir sonraki takvim yılında YEKDEM’e...

YEKDEM başvuruları elektronik ortamda yapılacak

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim lisansı sahibi tüzel kişiler, lisans bazında, bir sonraki takvim yılında YEKDEM’e kayıt başvurularını elektronik ortamda yapacaklar.

Enerji Piyasaları Değerlendirme Kurumu, elektrik piyasasındaki gelişmeler çerçevesinde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Belgelendirilmesi ve Desteklenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağını kamuoyunun görüşüne açtı.

Taslam metine göre Yönetmelik kapsamındaki yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim lisansı sahibi tüzel kişiler, lisans bazında, bir sonraki takvim yılında YEKDEM’e kayıt başvuruları Kurum tarafından belirlenen format çerçevesinde ve Kurum internet sayfasında ilan edilen bilgi ve belgeler ile başvuru sahibi tüzel kişinin yetkilendirdiği kişi veya kişilerce elektronik ortamda elektronik veya mobil imza ile yapılacak. Ayrıca eksiksiz başvuruların yanında usulüne uygun olduğu tespit edilenler değerlendirmeye alınacak.

Bu madde kapsamında bir sonraki takvim yılında YEKDEM’e kayıt olmak üzere başvuruda bulunacak üretim lisansı sahibi tüzel kişiler YEKDEM başvurusu yapmadan önce 31 Ekim tarihine kadar YEKDEM başvurusunu yapmaya yetkili kıldığı kişiye veya kişilere ait yetki belgelerinin aslını ya da noter onaylı bir nüshasını Kuruma sunacak. Yetkili kılınan kişi veya kişilerde bir değişiklik olması durumunda yetki belgeleri güncellenerek Kuruma sunulacak. Yetki belgelerinin usulüne ve gerçeklere uygun bir şekilde Kuruma sunulmasından üretim lisansı sahibi tüzel kişiler sorumlu olacak.

Taslak ile ilgili görüş ve öneriler 6 Şubat 2018 tarihi mesai bitimine kadar word dosyası olarak [email protected] adresine ve yazılı olarak EPDK Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığına gönderilebilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler