1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yeni Kaledonya`nın elektriği Aksa`dan

Yeni Kaledonya`nın elektriği Aksa`dan

Enerji Günlüğü - Fransa'nın denizaşırı topraklarından Yeni Kaledonya Adası, kesintisiz enerji ihtiyacını Aksa'nın dizel jeneratörleriyle karşılayacak.Aksa...

Yeni Kaledonya`nın elektriği Aksa`dan

Enerji Günlüğü - Fransa'nın denizaşırı topraklarından Yeni Kaledonya Adası, kesintisiz enerji ihtiyacını Aksa'nın dizel jeneratörleriyle karşılayacak.

Aksa Jeneratör'den verilen bilgiye göre, Şirket, ciddi bir uluslararası satışa imza attı. Aksa Jeneratör, 2007 yılı sayımına göre 240 bin kişilik nüfusa sahip Fransa’nın denizaşırı toprağı Yeni Kaledonya Adası'na enerji desteği sunacak.

Pasifik Okyanusu’nun güneydoğusunda, Avustralya’nın da bin 210 km uzağında yer alan Ada'nın elektrik ihtiyacı genellikle rüzgar enerjisiyle sağlanıyor. Yeni Kaledonya Adası, hem rüzgarın darbeli bir kaynak olması hem de mevsimsel etkiler ve hava şartları nedeniyle elektrik kesintilerinin yaşanmaması için Aksa Jeneratör ile işbirliğine gitti. Proje çalışmalarına 2013 yılının başlarında başlayan Aksa Jeneratör, dizel jeneratörleriyle kesinti anında Ada'nın elektrik enerjisini sağlayacak.

Yeni Kaledonya'nın mevcut elektrik santrallerine destek niteliğinde hizmet sunacak olan Aksa Jeneratör, ilk faz için üretim aşamasını tamamladı. Deniz yoluyla teslim aşamasına geçilen projede, ilk fazda adayatoplam 15 MVA stanby güçlerde olan konteynırlı grup ulaştırılacak.

2015’e kadar toplamda 30 MVA gücünde jeneratör gruplarını Yeni Kaledonya'ya ulaştırmayı planlayan Aksa Jeneratör, böylece adanın elektrik enerjisinin neredeyse tamamına destek sunmuş olacak.

Aksa Jeneratör, Yeni Kaledonya Adası'na 7/24 satış sonrası hizmet desteği sağlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler