1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yenilenebilir enerji çift haneli büyüyecek

Yenilenebilir enerji çift haneli büyüyecek

2019'da yenilenebilir enerji kapasitesi ilavelerinin çift haneli büyümeye ulaşacağı kaydedildi.

Yenilenebilir enerji çift haneli büyüyecek

Enerji Günlüğü - 2019'da yenilenebilir enerji kapasitesi ilavelerinin çift haneli büyümeye ulaşacağı kaydedildi.

Uluslararası Enerji Ajansı'na (IEA) göre, geçen yıl durduktan sonra, yenilenebilir enerjinin küresel kapasite ilavesi 2019'da güneş enerjisi teknolojisinde sağlanan güçlü performansın etkisiyle çift haneli büyüme ile geri dönecek. IEA, yenilenebilir kapasite ilavelerinin bu yıl 2015'ten bu yana en hızlı şekilde olmak üzere neredeyse % 12 oranında büyüyerek, ağırlıklı olarak güneş ve rüzgar sayesinde, yaklaşık 200 GW'ye ulaşmasını bekliyor. 

GÜNEŞTE İLAVE KAPASİTE %17 ARTACAK

Ajans, küresel güneş enerjisi kapasite ilavelerinin de % 17'den fazla artmasını bekliyor. 

IEA’nın Sürdürülebilir Kalkınma Senaryosu'na göre, Paris Anlaşması’nın hedeflerine ulaşmak için, 2018-2030 yılları arasında yenilenebilir kapasite ilavelerinin her yıl ortalama 300 GW’ye kadar büyümesi gerekiyor.

HÜKÜMETLER ANİ POLİTİKA DEĞİŞİKLİĞİNDEN KAÇINMALI

Geçen yıl Çin'de hükümet politika değişikliğinin ağırlıklı etkisinden dolayı, 2001'den bu yana ilk kez yenilenebilir enerji kapasitesindeki büyüme, yıllık bazda hızlanmamıştı. IEA'ya göre bu, hükümetlerin yenilenebilir enerji kaynaklarının dağıtımındaki kritik rolünü ve güçlü piyasa oynaklığı ile sonuçlanabilecek ani politika değişikliklerinden kaçınma ihtiyacını vurguluyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler