1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yenilenebilir enerji kurulumları 20 yılın ilk düşüşünü yaşayacak

Yenilenebilir enerji kurulumları 20 yılın ilk düşüşünü yaşayacak

Küresel yenilenebilir enerji kurulumlarının bu yıl Covid-19 salgınının etkisiyle yıllık yüzde 13 azalarak son 20 yılın ilk düşüşünü yaşaması bekleniyor. 

Yenilenebilir enerji kurulumları 20 yılın ilk düşüşünü yaşayacak

Enerji Günlüğü - Küresel yenilenebilir enerji kurulumlarının bu yıl Covid-19 salgınının etkisiyle yıllık yüzde 13 azalarak son 20 yılın ilk düşüşünü yaşaması bekleniyor. 

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) yenilenebilir enerji öngörülerini güncelledi. Buna göre yenilenebilir enerji yeni tip koronavirüsü Covid-19 salgınına karşı fosil yakıtlara göre daha dayanıklı olsalar da olumsuz etkileniyorlar. Yenilenebilir enerjide düşmeye devam eden maliyetler de bu etkiyi önlemeye yetmiyor ve hükümetlerin verecekleri teşvikler büyük önem arzediyor. Bu nedenle 2020 yılında yenilenebilir enerji yatırımlarının son 20 yıldır ilk kez azalması bekleniyor. Dünya genelinde, bu yıl 167 GW gigawatt (GW) yeni yenilenebilir kapasite kurulumu planlanıyor. Bu ise 2019'a göre % 13 daha az kurulum anlamına geliyor.

Yeni kapasite ilavesinde beklenen bu düşüşe rağmen bu yıl yenilenebilir enerji kapasitesinin yüzde 6 oranında artması ve Kuzey Amerika ve Avrupa'nın toplam güç kapasitesini aşması bekleniyor. 

2021 YILINDA TOPARLANMA OLACAK AMA…

2021 yılında ise hidroelektrik, rüzgar ve büyük ölçekli güneş enerjisi yatırımlarının artarak 2020 yılındaki kayıpları karşılayacağı öngörülürken, çatı üstü güneş kurulumlarının ivme kaybedeceği belirtiliyor. Yine ulaşımda biyoyakıt ve ısıtma amaçlı güneş enerjisi kullanımının da olumsuz etkilenmesi bekleniyor.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler