1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yenilenebilir enerjinin elektrik üretimindeki payı artacak

Yenilenebilir enerjinin elektrik üretimindeki payı artacak

Enerji Günlüğü - 2015 yılında elektrik üretimindeki payı yüzde 15 olan yenilenebilir enerji, 2050 yılına kadar elektrik üretiminde yüzde 65 paya sahip...

Yenilenebilir enerjinin elektrik üretimindeki payı artacak

Enerji Günlüğü - 2015 yılında elektrik üretimindeki payı yüzde 15 olan yenilenebilir enerji, 2050 yılına kadar elektrik üretiminde yüzde 65 paya sahip olacak.

Yenilenebilir Enerji Ajansı'nın Alman hükümeti için hazırladığı rapora göre, Paris anlaşması çerçevesinde küresel ısınmayı 2 derecenin altında tutmak için yapılacak olan yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımları artacak. Yenilenebilir enerjinin elektrik üretiminde payı 2050 yılına kadar 2015 yılındaki yüzde 15'den yüzde 65'e çıkacak. Bu süreçte yapılacak yatırımlar 6 milyon istihdam yaratacak.

GLOBAL EKONOMİ BÜYÜYECEK

Rapora göre, Paris anlaşması çerçevesinde küresel ısınmayı durdurmak için yapılacak olan yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımları sadece gezegeni yaşanabilir tutmayı sağlamayacak, aynı zamanda global ekonomiyi 2050 yılına kadar yıllık yüzde 0.8 oranında büyütecek. Bu büyümenin parasal hacmi ise 19 trilyon dolar olarak ifade ediliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler