1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yenilenebilir enerjiye ayrı tarife

Yenilenebilir enerjiye ayrı tarife

EPDK, yenilenebilir enerji kaynaklarının desteklenmesi için ayrı tarifeler düzenleyebilecek.

Yenilenebilir enerjiye ayrı tarife

Enerji Günlüğü - EPDK, yenilenebilir enerji kaynaklarının desteklenmesi için ayrı tarifeler düzenleyebilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), yenilenebilir enerji kaynaklarının desteklenmesi amacıyla ayrı tarifeler belirleyebilecek; tüketiciler de talep etmeleri halinde bu tarifelerden faydalanabilecekler. 

6446 sayılı Kanunun “Tarifeler ve tüketicilerin desteklenmesi” başlıklı 17. maddesinin dördüncü fıkrasında yapılan değişiklikle; EPDK tarafından tüketici özelliklerine göre abone grupları veya yenilenebilir enerji kaynaklarının desteklenmesi amacıyla ayrı tarifeler belirlenebilecek. Tüketiciler de talep etmeleri halinde yenilenebilir enerji kaynaklarının desteklenmesi amacıyla belirlenen tarifelerden faydalanabilecekler. 

Ayrıca, 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’nun “Lisans esasları” başlıklı 5. maddesinin onikinci ve onüçüncü fıkraları yürürlükten kaldırıldı. Yürürlükten kaldırılan iki fıkrada yenilenebilir enerji kaynakları hakkındaki bazı esaslar bildiriliyordu. 

Bu esaslar bundan böyle “5346 sayılı Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun”un “Kaynak alanlarının belirlenmesi, korunması ve kullanılması” başlıklı 4. maddesinde ele alınıyor. Yürürlükten kalkan iki fıkraya yapılan bütün atıflar da bundan böyle 5346 sayılı Kanun’un 4. maddesine yapılmış sayılacak. Ayrıca yürürlükten kalkan fıkralar kapsamında yapılmış yenilenebilir enerji kaynak alanları yarışmaları sonucunda imzalanmış sözleşmeler için mezkûr fıkraların hükümleri uygulanmaya devam edilecek. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler