1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yenilenebilir enerjiyi Çin domine edecek

Yenilenebilir enerjiyi Çin domine edecek

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir enerji teknolojisi alanında küresel lider olan Çin, önümüzdeki birkaç on yıl boyunca bu alanı domine etmeye devam...

Yenilenebilir enerjiyi Çin domine edecek

Enerji Günlüğü - Yenilenebilir enerji teknolojisi alanında küresel lider olan Çin, önümüzdeki birkaç on yıl boyunca bu alanı domine etmeye devam edecek.

Enerji Ekonomisi ve Finansal Analiz Enstitüsü’nün (IEEFA) raporuna göre, Çin yenilenebilir enerji sektöründe dünyanın en çok yatırım yapan ülkesi konumunda. IEEFA’nın adı geçen raporunda “Yenilenebilir enerjiye doğru gidiş hızlandıkça ve elektrikli taşıt teknolojisi ve elektrik depolama olanakları geliştikçe, Çin'in bu sektörlerde lider güç olacağı ve önümüzdeki birkaç on yılı boyunca bu alanı domine edeceği” belirtiliyor. 

Uluslararası Enerji Ajansı da Çin, AB ve ABD’nin fosil yakıt tüketimlerini azaltmaları sayesinde bu tür yakıt kullanımının da hızla düştüğünü açıklamıştı. Çin’in Bir Kuşak Bir Yol projesinde eski İpek Yolu boyunca yapılan altyapı yatırımı kapsamında Çin 8 milyar dolarlık güneş enerjisi panel ve ekipmanı ihraç etti. Çin’in rüzgar enerjisi alanında da varlığı yükselişte. 

Şu anda Çin, ABD ve Almanya’yı geride bırakarak dünyanın 1 numaralı çevre dostu ürün ve hizmet ihracatçısı konumunda bulunuyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler