1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Yeşil arama motoru Ecosia iklim teknolojisi fonu başlattı

Yeşil arama motoru Ecosia iklim teknolojisi fonu başlattı

Berlin merkezli yeşil arama motoru Ecosia, iklim krizinin çözümü için çalışacak teknoloji şirketlerine yatırım yapabilmek için 405 milyon dolar değerinde bir risk sermayesi fonu başlattı.

Yeşil arama motoru Ecosia iklim teknolojisi fonu başlattı

Enerji Günlüğü - Berlin merkezli yeşil arama motoru Ecosia, iklim krizinin çözümü için çalışacak teknoloji şirketlerine yatırım yapabilmek için 405 milyon dolar değerinde bir risk sermayesi fonu başlattı.

Reklam gelirini ağaç dikmek için kullanan arama motoru Ecosia tarafından iklim krizi odaklı Dünya Fonu (World Fund) başlatıldı. Şirket, iklim kriziyle ilişkili problemlerin çözümü için çalışacak teknoloji şirketlerine yatırım yapabilmek için 405 milyon dolar toplamayı hedefliyor.

60 YATIRIMCIYA ULAŞILDI, 3 YATIRIM YAPILDI

Ecosia tarafından yapılan açıklamaya göre Dünya Fonu, iklim değişikliği sorununu çözmek isteyen "gelecek nesil" kuruculara yatırım yapacak ve başarısını finansal getirilerin yanı sıra "iklim getirileri" ile de ölçecek. 

Ecosia, Dünya Fonu için sağlanan fonun yarısından fazlasının şimdiden girişimcilerden ve büyük kurumlardan sağlandığını ve fonun henüz açıklanmayan üç yatırım yaptığını da kaydetti. Hâlihazırda 60 yatırımcıya ulaşan fon hedefine ulaştığı durumda Avrupa'nın en büyük iklim teknolojisi fonlarından biri olacak.

“AĞAÇ DİKMEK TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL”

Ecosia CEO'su Christian Kroll, amaçlarının iklim değişikliği sorununu çözmek olduğunu belirterek, bunu Ecosia'da uzun süredir ağaç dikerek gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade etti. Şirketin şu ana kadar 136 milyon ağaç diktiğini ancak bunun tek başına iklim krizini çözmek için yeterli olmayacağını kaydeden Kroll, alternatif kaynaklardan sermaye sağlayan ayrı bir fon kurmanın bu sorunun ortadan kaldırılmasına yardımcı olacağını umuyor.

Ecosia arama motorunun aylık 15 milyon aktif kullanıcısı var ve bu yıl yıllık 25 milyon euro (29 milyon dolar) gelir elde etmeyi bekliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler