1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Yeşil deniz kaplumbağası uydudan izleniyor

Yeşil deniz kaplumbağası uydudan izleniyor

Enerji Günlüğü - Adana’daki Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda yuva yapan bir yeşil deniz kaplumbağasına uydu vericisi takıldı, göç rotası...

Yeşil deniz kaplumbağası uydudan izleniyor

Enerji Günlüğü - Adana’daki Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda yuva yapan bir yeşil deniz kaplumbağasına uydu vericisi takıldı, göç rotası takip edilebilecek. 

Adana’daki Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda 10 yıldır deniz kaplumbağalarını korumak için çalışan WWF-Türkiye, Orman Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü ile birlikte bir yeşil deniz kaplumbağasına uydu verici taktı. Bu uydu vericisi sayesinde “Akyatan2016” adlı yeşil deniz kaplumbağasının kış boyunca Akdeniz’de izleyeceği göç rotası takip edilebilecek. 

Akyatan Kumsalı’nın yeşil deniz kaplumbağası yuvalaması açısından Türkiye ve Akdeniz Havzası için önemli kumsallardan biri olduğunu belirten WWF-Türkiye Doğa Koruma Yönetmeni Ayşe Oruç, “Dünya Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) Kırmızı Listesi’nde dünya çapında tehlikede (endangered), Akdeniz’de ise önemli derecede tehlikede (critically endangered) statüsünde yer alan yeşil deniz kaplumbağasının göç rotasının bilinmesi doğa koruma çalışmaları açısından oldukça önemli. Artık kaplumbağanın kıyılardan ayrıldıktan sonra nerede kışladığını, nerede beslendiğini takip edebileceğiz. Bu sayede onları bekleyen tehlikelere karşı da önlem alabileceğiz.” dedi. 

Akyatan2016 adlı deniz kaplumbağasının rotası kısa bir süre sonra seaturtle.org internet sitesinden izlenebilecek.

 
Önceki ve Sonraki Haberler