1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Yeşil Radyo Expo`da TRyi temsil etti

Yeşil Radyo Expo`da TRyi temsil etti

Enerji Günlüğü - Meteorolojinin Sesi Radyosu'nda yayınlanan Yeşil Radyo programı, Expo 2015 Milano etkinliklerinde Türkiye'yi temsil etti.Meteorolojinin...

Yeşil Radyo Expo`da TRyi temsil etti

Enerji Günlüğü - Meteorolojinin Sesi Radyosu'nda yayınlanan Yeşil Radyo programı, Expo 2015 Milano etkinliklerinde Türkiye'yi temsil etti.

Meteorolojinin Sesi Radyosu’nda yayınlanan YEŞİL RADYO programı, gıda ve beslenmenin önemini ana tema seçen ve bu konuda yeni projeler ve yenilikçi fikirlerin tanıtıldığı Expo 2015 Milano Organizasyonu'na (www.expo2015.org) katıldı.

SERGİLENMEYE DEĞER BULUNDU

Fuar kapsamında CIHEAM (Uluslararası Akdeniz Gelişmiş Tarım Uygulamaları Merkezi) tarafından düzenlenen Akdeniz’e kıyısı bulunan ülkelerde uygulanmış “Gıda Güvenliği İçin En İyi Sürdürülebilir Kalkınma Uygulamaları”nın belirlendiği etkinlikte Yeşil Radyo da sergilenmeye, fuar süresince düzenli olarak stantta videosunun dönmesine ve kamuya dağıtılan kitapçıkta tanıtımının yapılmasına değer bulundu.

EN BÜYÜK BEŞİNCİ PAVYON TR'NİN

Türkiye, Milano’da düzenlenen Expo 2015’te, binlerce yıllık kültürel miras ve değerlerini 1 Mayıs 2015’ten beri tüm dünya ile paylaşıyor. "Feeding the Planet, Energy for Life / Gezegeni Beslemek, Yaşam için Enerji" konseptiyle açılan ve 31 Ekim 2015’e kadar sürecek olan EXPO Milano, 145 ülkenin katılımıyla gerçekleşiyor. 4.170 m2’lik bir alanda konumlanan Türkiye Pavyonu ise Expo’nun en büyük 5. pavyonu niteliğinde.

UZMAN KONUKLARI AĞIRLIYOR

“YEŞİL RADYO” programı, Meteorolojist Dr. Levent YALÇIN tarafından hazırlanıp sunuluyor. Çevreci ve katılımcı bir anlayışı benimseyen YEŞİL RADYO, “Sürdürülebilirlik, Küresel ısınma, İklim ve İklim değişikliği, Karbon salınımı, Yenilenebilir enerji, Yeşil binalar, Afet ve erken uyarı” gibi konuları uzman konuklarıyla işliyor.

YOUTUBE KANALINDA ARŞİVLENİYOR

Üç yıldır her hafta pazartesi günleri saat 16:20’de yayınlanan program, daha çok Enerji, Tarım, Havacılık ve Denizcilik gibi sektörlerin kamu, akademik ve ticari temsilcileri tarafından takip ediliyor. Yapılan tüm programlar, youtube’da da yayınlanarak, hem kurumsal bir hafıza oluşturuluyor hem de dinleyicilerin konu ve konuklar hakkında yorum yapmalarına olanak tanıyor.

MSR HAKKINDA

Ankara merkezli, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne bağlı Meteorolojinin Sesi Radyosu (MSR), 1962 yılından beri yayın hayatını sürdürüyor. 2004 yılına kadar kısa dalgadan yayın yapan, TRT’den sonra en geniş yayın ağına sahip MSR, 2004 tarihinde Ankara’da FM bandı 92.4 frekansından Meteor FM adıyla ve 2008 tarihinden itibaren de tekrar "Meteorolojinin Sesi Radyosu" adıyla sesini duyurmaya devam ediyor. 

...

Önceki ve Sonraki Haberler