1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Yeşilata: Güneşte dokunmadığımız hiçbir teknoloji, uygulama kalmadı

Yeşilata: Güneşte dokunmadığımız hiçbir teknoloji, uygulama kalmadı

Enerji Günlüğü  - SOLAR TR2016 Bilim Kurulu Başkanı Bülent Yeşilata, Güneş enerjisi sektöründe dokunmadıkları hiçbir teknoloji ve uygulamanın...

Yeşilata: Güneşte dokunmadığımız hiçbir teknoloji, uygulama kalmadı

Enerji Günlüğü  - SOLAR TR2016 Bilim Kurulu Başkanı Bülent Yeşilata, Güneş enerjisi sektöründe dokunmadıkları hiçbir teknoloji ve uygulamanın kalmadığını söyledi.

SOLAR TR2016 Bilim Kurulu Başkanı Bülent Yeşilata, SOLAR TR2016 Konferansının açılışında yaptığı konuşmada,  artık bilimsel platformlara teknolojiden, üreticilerden, sektörün hizmet sağlayıcılarından, yazılım firmalarından ciddi sayıda bildiriler ve katkılar gelmeye başladığını, uygulamaya yönelik de çok ciddi gelişmeler olduğunu belirterek, “Güneş enerjisi sektöründe dokunmadığımız hiçbir teknoloji, uygulama kalmadı” dedi.

Bildirilerin, eğitim faaliyetlerinin Türkiye’nin bu sektörde ne kadar başarılı bir yola doğru gittiğini gösterdiğini ifade eden Yeşilata, ‘’Online üzerinden 185 bildiri başvurumuz oldu. 99 tanesi sözel, 23 tanesi poster kabul edildi. Gelecek sene bu oranımızın daha da yüksek olacağını düşünüyoruz. En çok bildiri güneş enerjisi ve yeni eğilimler üzerine geldi. İkinci yoğun bildiri fotovoltaik, üçüncü konu güç santrallerine ait optimizasyon çalışmaları. Böylece güneş enerjisi sektöründe dokunmadığımız hiçbir teknoloji, uygulama kalmadı diyebiliriz’’ dedi.

Güneş enerjisinin diğer temiz enerji teknolojilerinden ayrıştırıldığında başarılı olamayacağını söyleyen Yeşilata, ‘’Kamu-endüstri-üniversite üçlü sarmalını aştık, halk katılımı, sanayi sektörünün araştırma kurumlarıyla olduğu üniversite öğrencilerinin katıldığı bir kapsam oluştu’’ diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler