1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yıldırım: Piyasanın herkes için öngörülebilir olması gerekiyor

Yıldırım: Piyasanın herkes için öngörülebilir olması gerekiyor

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı Hakan Yıldırım, Türkiye rüzgar enerjisi sektöründe bir başarı hikayesi çıkarabilmek için öncelikle piyasanın herkes için öngörülebilir olması gerektiğini söyledi. 

Yıldırım: Piyasanın herkes için öngörülebilir olması gerekiyor

Enerji Günlüğü - Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı Hakan Yıldırım, Türkiye rüzgar enerjisi sektöründe bir başarı hikayesi çıkarabilmek için öncelikle piyasanın herkes için öngörülebilir olması gerektiğini söyledi. 

8. Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi TÜREK 2019’un açılışında konuşan Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği Başkanı Hakan Yıldırım, konuşmasında 2030’da 25 bin MW kurulu güç hedefini hatırlatarak, “Yerli sanayimizin daha da gelişmesini, yerli aksam üreticilerimizin global tedarikçiler arasında yerlerini almalarını istiyoruz” dedi. Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

“Küresel iş birliklerimiz yardımıyla Türkiye’de bir başarı hikayesi çıkarabiliriz. Bunun için yapmamız gerekenler var. İlk olarak piyasanın herkes için öngörülebilir olması gerekiyor. Önümüzdeki 10 yılda ne kadar lisans verileceğini, hangi tip yarışmalar olacağını, 2020 sonrası destek mekanizmasını, alım garantilerini, teşvikleri bilmemiz gerekiyor. Ayrıca, ülke ekonomisine büyük fayda sağlayan rüzgar enerjisi teknolojisinin geliştirilmesi de gerekiyor. İş birliklerimizi güçlendirmeliyiz. Daha fazla katma değer ürettiğimizi ve yerli sanayicimizle global rüzgar endüstrisinin vazgeçilmez parçası olduğumuzu hayal ediyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler