1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yıldız: 4 milyon evin elektriği rüzgardan karşılanıyor

Yıldız: 4 milyon evin elektriği rüzgardan karşılanıyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kurulu güç içinde rüzgarın payının ilk defa yüzde 5’i geçtiğini ve yaklaşık...

Yıldız: 4 milyon evin elektriği rüzgardan karşılanıyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kurulu güç içinde rüzgarın payının ilk defa yüzde 5’i geçtiğini ve yaklaşık 4 milyon evin yıllık elektrik ihtiyacının rüzgar santrallerinden karşılandığını söyledi.

31 mart Salı günü yaklaşık 20 ülkenin katılımıyla başlayan Kıtalararası Rüzgar Enerjisi Kongresi’ne yurtdışında olduğundan kongreye video konuşmalarıyla katılan ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, rüzgar enerjisinin Türkiye için güvenilir ve sürdürülebilir bir enerji çeşidi olduğunu dile getirerek, “Rüzgar enerjisi kurulu gücümüz, 13 yıl önceki 19 megavattan bugün 4 bin megavatlara ulaşan bir seyir izliyor. Ülkemizde rüzgar enerjisine 15 milyar lira yatırım yapıldı. 2014 yılı en fazla rüzgar kurulum gücünün devreye girdiği yıl oldu. Sadece geçtiğimiz yıl içinde kurulu gücümüze 800 megavattan fazla rüzgar santrali ekledik. 2014 yılında rüzgar enerjisi yatırımlarında ülkemiz Avrupa’da 5. dünyada 10. sırada yer aldı. Devreye giren rüzgar santralleriyle geçtiğimiz yıl 850 milyon dolar daha az doğalgaz ithalatı yapıldı.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler