1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Beni dinleyen kimse yüzleşmek isterim

Yıldız: Beni dinleyen kimse yüzleşmek isterim

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, telefonlarını dinleyenler ortaya çıktığında kendileriyle yüzleşmek istediğini söyledi.Bakan...

Yıldız: Beni dinleyen kimse yüzleşmek isterim

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, telefonlarını dinleyenler ortaya çıktığında kendileriyle yüzleşmek istediğini söyledi.

Bakan Taner Yıldız, Habertürk televizyonuna verdiği röportajda telefon dinlemeleriyle ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu.

"Ne kadar süre dinlendiniz" sorusuna "Benim yeterince dinlendiğimi arkadaşlar söylediler" karşılığını verdi.

Yıldız, dinlenme olayının etkisini ise şu sözlerle ifade etti: "Bunun kesintisiz 4,5-5 yıllık bir sürecin olmuş olması tabi insana kurumlarımıza, bakanlığımıza, AK Parti hükümetine farklı duygular yaşattı. Kalkıp da Türkiye’yi en büyük dinlenme tesisine dönüştürmek, 365 bin kişiye ulaştığını söylemek artık bir paranoya noktasına geldiğimizi gösterir."

ÇOK ARKADAŞIM VARDI

"Paralel yapı içinde benim çok arkadaşım vardı" diyen Taner Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda da çok hayıflandığım arkadaşlarım var. Tabi aldatılmak çok kötü bir duygu. Birbirimize selam verebiliyorsak; selam demek(bütün herşeyimle ben sana emanetim) demek. Biz böyle algılamıştık, böyle izlemiştik olayı. Beraber yemek yediğimiz, beraber oturup kalktığımız, beraber çalıştığımız arkadaşlarımızdan bunu bekleyebilir miyiz? Böyle bir şey düşünülebilir mi? Yeni tanıştığınız birine sonuna kadar güvenemeyebilirsiniz. Biz arkadaşlarımıza sonuna kadar güvendik. Ama bu arkadaşlar dinledikleri için yanlış yaptılar."

DİNLEMEK SİZİN İŞİNİZ DEĞİL

Enerji Bakanı Taner Yıldız, herkes hakkında gerekirse araştırmalar yapılabileceğini ancak bunu kimin nasıl yapacağının da ilgili düzenlemelerle belirlendiğini ifade etti. Yıldız, "Benim hiçbir şeyimi araştıramazsınız demiyorum. Ancak bunu araştıracak kurum siz değilsiniz diyorum. Bunun kurumları var. Şimdi bu aldanmışlık, bu ağır duygunun tesirinden bizler hamdolsun kurtulduk. Acı oldu, sıkıntılı oldu" diye konuştu.

HALA DİNLENİYOR OLABİLİRİM

Bakan Yıldız, "Hala dinlendiğinizi düşünüyor musunuz?" sorusuna şu karşılığı verdi: "Ben hala dinlenebileceğimi ihtimal dışında bırakmıyorum. Bu nasıl bir iş ki, kol kola girerken biz buna uğruyoruz. Her zaman söylüyorum. Recep Tayyip Erdoğan hedef alındı. 16 Aralık’a kadar iyi bir insandı, o güzel bir insandı, iltifatlar, güzel sözler alıyordu. Ne oldu da 17 Aralık’ta birden bire yeriyoruz onu?"

DİNLEYENLE YÜZLEŞMEK İSTERİM

Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Sizi dinleyenlerle birgün yüzleşmek ister misiniz" sorusuna ise "Beni dinleyenin beni tanıdığı kadar, ben de beni dinleyeni tanımak isterim. Herhalde doğru olur. O yüzden bu arkadaşlar açığa çıktığında, kimlerse tabi ki; ben yüzleşmek isterim. Birazcık da böyle bir hakkım olsun diye düşünüyorum" karşılığını verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler