1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Yıldız: Biyokütle kaynaklı 1500 MW güç devreye alınacak

Yıldız: Biyokütle kaynaklı 1500 MW güç devreye alınacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2023 'e kadar bin 500 megawatlık gücün devreye girmesini hedeflerini belirtti.Enerji ve...

Yıldız: Biyokütle kaynaklı 1500 MW güç devreye alınacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2023 'e kadar bin 500 megawatlık gücün devreye girmesini hedeflerini belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Biyokütle Enerjisi Potansiyel Atlası (BEPA) tanıtım toplantısında, 2023 'e kadar bin 500 megawatlık gücün devreye girmesini hedeflerini belirtti. Bakan Yıldız, ABD, Çin gii gelişmiş ülkelerin biyokütle enerjisine yoğun ilgi gösterdiğini vurguladı.

Bakan Yıldız, biyokütle kaynaklı üretilen elektriğin Karabük'ün yıllık tüketimine denk geldiğine dikkat çekerek, "Şu anda Türkiye'de biyokütle ile alakalı 237 megawatt kurulu güç bulunuyor. 157 milyon tonluk hayvansal atık, 142 milyon ton da bitkisel atık , 30 milyon ton civarında da çöplerimiz var. Çöpten elektrik elde etmek, bizim çevreye olan borcumuzun da bir kısmını ödediğimiz anlamına geliyor. Bütün çöpleri enerjiye döndürdüğümüzde, çevreye karşı çok büyük kazanım elde etmiş olacağız. Hedefimiz Ankara, Adana ve Eskişehir'in bütün elektriğini bu tip enerji kaynaklarından elde etmek" dedi.

ANKARA'DA ÇÖPLERDEN 30 MEGAWATLIK ENERJİ ÜRETİLİYOR

Ankara'daki çöplerden toplamda 30 megawattlık bir enerji üretildiğini vurgulayan Bakan Yıldız, "Diğer illerimizde de birer ikişer devreye giriyor. Bununla alakalı, 2023 yılına kadar bin 500 megawatt civarında bir gücü devreye almamız, ülke için enerji tasarrufu, çevreyle ilgili büyük bir temizlik olacağını düşünüyorum. Bunların her biri bizim için miktardan daha ziyade, yerli kaynak olması hasebiyle iyi olacak" dedi.

2 ATLAS ÇALIŞMASI DAHA VAR

Toplantıda BEPA'yı anlatan Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Yusuf Yazar da BEPA ile hem ülke genelinde hem de il ve ilçe bazında biyokütle enerjisi potansiyelinin görülebildiğine dikkat çekti. Yazar, 2 atlas çalışmalarının daha olduğunu belirterek, "Bunları da yılsonu itibariyle hizmete sunabileceğimizi düşünüyoruz. Bu çalışmalarımız tamamlanınca bütün yenilenebilir enerji dallarında potansiyel atlaslarımız hazır olacak" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler