1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız, Boru Hattı ve Güvenli Yaşam resim yarışmasını kazanan öğrencileri kabul etti

Yıldız, Boru Hattı ve Güvenli Yaşam resim yarışmasını kazanan öğrencileri kabul etti

Enerji Günlüğü- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Petrol Boru Hattı güzergahındaki köylerdeki ilköğretim okulu...

Yıldız, Boru Hattı ve Güvenli Yaşam resim yarışmasını kazanan öğrencileri kabul etti

Enerji Günlüğü- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Petrol Boru Hattı güzergahındaki köylerdeki ilköğretim okulu öğrencileri arasında düzenlenen "Boru Hattı ve Güvenli Yaşam" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve velileriyle bir araya geldi.

Bakan Yıldız, BTC Ham Petrol Boru Hattı'nın 10 ilden, 35 ilçe ve 330 köyden geçtiğini kaydetti. Boru hattının geçtiği yerlerdeki 219 okulda 22 bin öğrenciye bu hattın güvenliğiyle ilgili bilgi verdiklerini bildiren Yıldız, daha sonra da 79 ilköğretim okulunda 1744 öğrencinin katıldığı resim yarışması düzenlediklerini söyledi. 

Dereceye giren öğrencilerin iki gün boyunca Ankara'da kültürel ve sanatsal etkinliklere katıldıklarını ifade eden Yıldız, boru hatları konusunda bir bilinç oluşması açısından bu etkinliğin büyük önem taşıdığına işaret etti. BP Türkiye'ye teşekkür eden Yıldız, "Türkiye'nin yapacak çok fazla işi var. Bunu hep beraber gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

FACKRELL, “TÜRKİYE İSTİKRARLI VE GÜVENİLİR”

BP Türkiye Ülke Başkanı Bud Fackrell de yapılan resim çalışmasının boru hattının olası tehdit ve tehlikelere karşı emniyeti ve güvenliği konusunda bilgi ve bilinci arttırmaya yönelik olduğunu belirterek, BTC'de Botaş International Limited Şirketi'nin (BIL) boru hattı işletmesi ile ilgili çalışmalarını takdir ettiğini söyledi. Fackrell, yarışmaya çocukların katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Fackell, Türkiye'de çalışmak için istikrarlı ve güvenilir bir ortam olduğunu belirterek, "BP, Türkiye'de 100 yıldan fazla bir süredir bulunan ve çok büyük yatırımlar yapmış bir şirket. Türkiye'de uzun bir müddet daha bulunmayı düşünüyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler