1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Yıldız: ÇED gecikse de nükleer programı aksamaz

Yıldız: ÇED gecikse de nükleer programı aksamaz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre Bakanlığı'nın ÇED raporunu iade ettiği Akkuyu Nükleer Santrali’nin planlandığı...

Yıldız: ÇED gecikse de nükleer programı aksamaz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre Bakanlığı'nın ÇED raporunu iade ettiği Akkuyu Nükleer Santrali’nin planlandığı gibi 2019'da devreye gireceğini söyledi. 

Yıldız, Karadeniz Powership Orhan Bey Gemisi'nin Tuzla Sedef Tersanesi'nde düzenlenen denize indirme töreninden sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporunun geri gönderilmesine ilişkin bir soru üzerine "Buna red demek doğru değil" dedi.

HERHANGİ BİR PROBLEM YOK

Proje şirketinin şekli açıdan bir takım eksikleri olduğunu ifade eden Yıldız,, şekli şartları yerine getirmesi açısından raporun iade edildiğini söyledi. Şirketin şekli şartları yerine getirmek kaydıyla yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaatını yapacağını belirten Yıldız, şu anda projeyle ilgili herhangi bir problemin olmadığını vurguladı.

PROGRAMDA AKSAMA OLMAYACAK

Bu çerçevede, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ilk ünitesinin 2019 da devreye alınmasıyla ilgili programlarında da herhangi bir değişiklik olmadığını aktaran Bakan Taner Yıldız, şöyle konuştu:

"Zaman zaman söylüyorum; bu tür projelerin tehditleri ve fırsatları bitmez. Çok fazla yapılacak iş var. 3 bin sayfalık bir evraktan bahsediyoruz. Bunun belli eksikleri olabilir. O eksikliklerin giderilmesi de proje şirketine düşer. Bizler bürokrasi olarak bu projenin Türkiye'ye kazandırılmasıyla ilgili gerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, gerek diğer bütün bakanlıklar olarak hukuk kuralları içerisinde ve sınırlarını yine hukuktan aldığımız gerekçelerle destek olmaya devam edeceğiz."

TÜPRAŞ'I BANA SORMAYIN

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tüpraş, Aygaz ve Turcas'ta yürütülen vergi denetimleriyle ilgili sorular üzerine "Maliye bakanlığımızın uhdesindeki bir konu ile ilgili benim cevap vermem doğru olmaz. Bunun rutin bir kontrol olduğunu da Maliye Bakanımız açıkladılar" demekle yetindi. 

AKKUYU NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ ÇED RAPORUNA ÇEVRE BAKANLIĞI'NDAN RET

BAKAN TANER YILDIZ'DAN KARADENİZ HOLDİNG'E PAKİSTAN DESTEĞİ

Önceki ve Sonraki Haberler