1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Çöpün enerji üretimimizdeki payı yüzde 1.3

Yıldız: Çöpün enerji üretimimizdeki payı yüzde 1.3

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çöpün Türkiye enerji üretimindeki payının yüzde 1.3 olduğunu söyledi.Sivas Belediyesi'nin...

Yıldız: Çöpün enerji üretimimizdeki payı yüzde 1.3

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çöpün Türkiye enerji üretimindeki payının yüzde 1.3 olduğunu söyledi.

Sivas Belediyesi'nin çöpten enerji üreteceği tesisin temel atma töreninde konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yerli bir kaynak haline gelen çöpün mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, çöpün Türkiye enerji üretimindeki payının yüzde 1.3 olduğunu söyledi.

Önemli olanın enerjinin çevreye rağmen değil, çevreyle birlikte üretilmesi olduğunu vurgulayan Yıldız, Dünyada enerji arzının yüzde 10'unun çöplerden üretildiğini ifade etti.

YERLİ YATIRIMLARI ARTIRACAĞIZ

Yıldız, "Biz doğalgazı ve ham petrolü ithal eden bire ülkeyiz ama çöp yerli bir kaynak haline gelmiştir. Yerli kaynağı mutlaka değerlendiriyor olmamız lazım. Ülkemizde enerji üretimindeki payı yüzde 1.3 civarında. 81 ilde bu tesislerin kazandırılmasıyla ilgili çok ciddi teşvikler var. Her bir metreküplük doğalgazın ithalatına karşılık gelecek her hangi bir yatırım bizi heyecanlandırır. Burada 1 veya 3 mega watt mı hiç buna bakmayız. Ülkenin her bir köşesinde bu yerli yatırımları artıracağız." dedi.

SİVAS'IN ÇÖPÜ ELEKTRİĞE DÖNÜŞECEK

Önceki ve Sonraki Haberler