1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: Doğalgaz arzı sıkıntımız yok

Yıldız: Doğalgaz arzı sıkıntımız yok

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kış aylarında doğalgaz talebindeki artış olduğunu ve bunun için gereken tüm önlemlerin...

Yıldız: Doğalgaz arzı sıkıntımız yok

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kış aylarında doğalgaz talebindeki artış olduğunu ve bunun için gereken tüm önlemlerin alındığını söyledi.

Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı Kakhaber Kaledze ile yapacağı görüşme öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Taner Yıldız, “Özellikle doğalgaz arzı ile ilgili bir sıkıntımız yok” dedi.

Bununla birlikte, aralık ve ocak aylarında talebin arzdan daha fazla hale geldiğine dikkat çeken Yıldız, Eskişehir'de kışın kullanılan doğalgazın yazın kullanılan doğalgazın tam 22 katına çıkarak yüzde 2 bin 200 büyüme gösterdiği örneğini verdi.

DOĞALGAZ TEDBİRLERİ

Bir kısım tedbirler aldıklarını belirten Yıldız, “Türkiye'nin doğal gazda girişi olan İran, Azerbaycan, Mavi Akım ve Batı Rusya hattı bütün kapasiteleri dolu şekilde çalışıyor. Bizim TANAP'ın inşaasını önemsiyoruz. Orta ve uzun vadeli tedbirlerimizi alıyoruz ama kapasitesinin arttırılması konularından birisi Mavi Akım kapasitesinin arttırılmasıdır. 3 milyar metreküplük doğalgaz kapasitesinin arttırılmasıdır. Bunun teknik anlamda gerçekleştirilmesi Rusya ile yaptığımız görüşmede 2016'nın başında olabileceğini söylediler. En erken ne zaman oluyorsa, biz de bu ticareti gerçekleştiriyoruz. Eğer, biz de doğal gaz tedariki ile ilgili arz noktasında 'mal var' diyen olursa alabileceğimizi söyledik. Katar ziyaretimizin ana sebeplerinden biri buydu. Bununla birlikte 1,2 milyar metre küplük doğal gaz bağlantısını yapmıştık, kış aylarına dönük olarak. Bizim Aralık ve Ocak ayında Mayıs ve Haziran gibi davranmamız söz konusu olmaz. Onun ile ilgili bir takım önlemlerimiz var. Ama daha fazla doğal gaz ihtiyacımızın olduğunu söyledik. Çünkü Türkiye büyüyor."dedi.

TÜRKİYE'NİN IŞİD GİBİ BİR MUHATABI YOK

IŞİD'den kaçak yollarla petrol alındığı iddialarına ilişkin de bir değerlendirme yapan Bakan Yıldız, "Türkiye IŞİD'den herhangi bir şekilde petrol almamıştır. Türkiye'nin 13 ayrı ülkeden bir hukuk devleti olarak aldığı petrol var. Bunun içinde Rusya, Irak, İran, Suudi Arabistan var. Türkiye'nin IŞİD gibi bir muhatabı yok." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler