1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: Doğalgaz bugün 2008 yılından daha ucuz

Yıldız: Doğalgaz bugün 2008 yılından daha ucuz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, mevcut durumda doğalgaz fiyatlarının 2008 yılı kasım ayındaki fiyatlarından daha...

Yıldız: Doğalgaz bugün 2008 yılından daha ucuz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, mevcut durumda doğalgaz fiyatlarının 2008 yılı kasım ayındaki fiyatlarından daha düşük olduğunu belirtti.

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu’nu makamında ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayanEnerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatlarının 2008 yılı kasım ayındaki fiyatlarından şu anda daha düşük olduğunu belirtti.

RÜZGARDAN 600 MİLYON AVANTAJ SAĞLADIK

Rüzgâr, güneş, jeotermal, yerli kömürün daha çok harekete geçirilmesi gerektiğini belirten Yıldız, "2013 yılında rüzgâr santrallerinden üretilen elektriği eğer doğal gaz olarak üretmiş olsaydık, bugün 600 milyon dolar fazla ithalata para ödeyecektik" dedi.

EN YERLİ KAYNAK ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE TASARRUFUDUR

Bazı çevreci sivil toplum örgütleri zaman zaman iyi niyetli zaman zaman maksadını aşan çalışmalarının doğalgaz ithalatı olarak geri döndüğünü söyleyen Yıldız, " En yerli kaynak şu anda enerji verimliliği ve tasarrufudur." dedi.

HEM KUL HAKKI DİYORSUN HEM DE %80 KAÇAK KULLANIM VAR

Elektrik kullanımında Mardinli vatandaşların daha dikkatli olmaları konusunda uyaran Yıldız, "Ama hem kul hakkı hem de devlet hakkı olduğunu söylüyorsun. Bir yandan da yüzde 80 oranında bir kayıp kaçaktan bahsediyoruz. Ben bu konuda vatandaşların daha hassas davranacaklarına inanıyorum. Özel sektör tabii ki bu tahsilâtını yapmak ve hizmet götürmek zorundadır. Zaman zaman Mardin ve çevresinde abone olanların talep ettikleri gücün 3-4 katını enerji olarak veriyoruz. Ama bununda bir sınırı olmasına inanıyorum." şeklinde konuştu

Önceki ve Sonraki Haberler