1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: Doğalgaz iletim hattımız 12 bin km`yi geçti

Yıldız: Doğalgaz iletim hattımız 12 bin km`yi geçti

Enerji Günlüğü- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'de 2002 yılında 4 bin 500 kilometre civarında doğalgaz iletim boru hattı vardı...

Yıldız: Doğalgaz iletim hattımız 12 bin km`yi geçti

Enerji Günlüğü- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'de 2002 yılında 4 bin 500 kilometre civarında doğalgaz iletim boru hattı vardı bugün itibarıyla 12 bin kilometreyi geçtik" dedi.

Bakan Yıldız, Develi ilçesinde Kayserigaz Altın Kaynak temel atma ile hayırseverler tarafından yaptırılan okulların toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, yaşam kalitesini artırmak için ilçeye doğalgaz getirildiğini belirtti.

EWE, BAŞKA İLLERE DE DOĞALGAZ DAĞITMAYA DEVAM EDECEK

Bakan Yıldız, 10 yıl önce BOTAŞ'ın illerin kapısına doğalgazı götürdüğünü ve dağıtımını da o ilin ihalesini alan özel şirketin yapmaya başladığını vurguladı. Bu modelin ilk olarak Kayseri için uygulandığını ve şu an 72 ilde gerçekleştirildiğini kaydeden Yıldız, şöyle devam etti:

"Burada Ewe şirketi Türkiye'nin istikrarına duyduğu güvenle beraber öncelikle doğalgaz dağıtım işine Kayseri'den başladı, başka illere de doğalgaz dağıtmaya devam edecek. Türkiye'de 2002 yılında 4 bin 500 kilometre civarında doğalgaz iletim boru hattı vardı bugün itibarıyla 12 bin kilometreyi geçtik. Şimdi yeni bir uygulama daha başlatıyoruz. Şu ana kadar vatandaşımızın yüzde 83'ünün yaşadığı illere ve ilçelere doğalgazı götürmüş bulunuyoruz. Buna rağmen doğalgaz götürülemeyen ilçeler var. Biz bu yılın başında bir şart koştuk. Bir ilçede yaşayan nüfusun elektrik abonelerinin yüzde 60'ı eğer kaymakamlığa, il özel idaresine müracaat ederek bulunduğu ilçede doğalgaz istediğini belirtirse ve bunların sayısı ilçenin yüzde 60 abonesini geçerse biz BOTAŞ olarak kayıtsız şartsız doğalgaz iletim hattını götüreceğiz. Önümüzdeki ayın sonuna kadar müracaatları alacağız. 70'e yakın ilçeye de bu şekilde doğalgaz götürmüş olacağız. İlçenin bağlı olduğu ilin doğalgaz dağıtımını yapan şirkete de doğalgazı dağıtmasını teklif edeceğiz. Kabul etmezse yeni şirkete ihale ettirerek ilçelerimizin doğalgaza kavuşmasını sağlayacağız."

Önceki ve Sonraki Haberler