1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: Doğalgaz indirimini biz çok önceden yaptık

Yıldız: Doğalgaz indirimini biz çok önceden yaptık

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, altı yıldır doğalgazı aynı fiyattan sattıklarını ve doğalgazda artı indirimi çok...

Yıldız: Doğalgaz indirimini biz çok önceden yaptık

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, altı yıldır doğalgazı aynı fiyattan sattıklarını ve doğalgazda artı indirimi çok önceden yaptıklarını söyledi.

TRT Haber yayınında değerlendirmelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kurlardaki düşüşün Türkiye'ye fazla yansımamasını değerlendirdi.

Yıldız, doğalgazı 2008'den beri aynı fiyata sattıklarını ifade ederek, "Doğalgazda Avrupa'nın en ucuz fiyatı Türkiye'de ise onun çok fazla anlamı var demektir.Doğalgazda artı indirimi biz çok önceden yaptık. Vatandaşımız bunu çok önceden indirimli aldı." dedi.

BOTAŞ İLK DEFA BU AY MALİYET SATIŞININ ALTINA DÜŞECEK

BOTAŞ'ın gümrüğe ve maliyeye 6 milyar TL KDV borcu olduğunu ve o parayı ödemeden satışlara devam ettiğini belirten Yıldız, BOTAŞ'ın ilk defa bu aydan sonra maliyet satış fiyatının altına düşeceğini ifade etti. Yıldız, "Yani BOTAŞ para kazanmaya başlayacak. Ve borçlarını ödeyecek." dedi.

AB ÜLKELERİNİN İKİ KATI YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİYORUZ

AB ülkeleri arasında elektrik ve doğalgazı en ucuz satan ülke olduğumuzu ifade eden Yıldız, yenilenebilir enerji üretiminde de AB ülkelerinin iki katına ulaşıldığını belirtti. Yıldız, "Cuma günü 70'e yakın rüzgar kulesinin açılışını yapacağız. Türkiye, 2 -3 hafta önce Pazar günü toplam elektrik tüketiminin yüzde 10,5'ini rüzgardan elde etti. 850 milyon dolar daha az doğalgaz ithal etmiş olduk. Biz şuanda AB ülkelerinin tam 2 katı yenilenebilir enerji üretiyoruz. Üretilen elektriğin yüzde 25-26'sı yenilenebilir enerjiden elde ediliyor. AB'de bu oran yüzde 13,5 civarında." açıklamasını yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler