1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: Doğalgazda satış maliyetlerinin altına inmek istiyoruz

Yıldız: Doğalgazda satış maliyetlerinin altına inmek istiyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya ile doğalgaz fiyat müzakerelerinin sürdüğünü ve satış maliyetlerinin altına...

Yıldız: Doğalgazda satış maliyetlerinin altına inmek istiyoruz

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya ile doğalgaz fiyat müzakerelerinin sürdüğünü ve satış maliyetlerinin altına inmek istediklerini söyledi.

Enerji Bakanlığı'ndaki Yenilenebilir Enerji Eylem Planı tanıtım toplantısına katılan Bakan Yıldız, şu ana kadar doğalgaz maliyetlerinin yüksek olduğunu, 10 dolara alıp 9 dolara satış yapıldığını belirterek, satış maliyetlerinin altına inmek istediklerini belirtti.

Rusya ile fiyat müzakerelerinin sürdüğünü ve bu manada iki ülkenin birbirine alışık olduğunu belirten Yıldız, "Şu ana kadar maliyetlerimizin yüksek olduğu, 10 dolara alıp 9 dolara sattığımız ortamda satış maliyetlerinin altına inmek istiyoruz. Fiyat müzakereleri, güzergah yapılanması, batı hattının tekrar yenilenmesi ile ilgili konular bir pakettir" dedi.

TÜRK AKIMI TAMAMI KESİNLEŞEN BİR PROJE DEĞİL

Türk Akımı boru hattı projesi konusunda da açıklamalarda bulunan Bakan Yıldız, çevreye olan hassasiyetlerini vurguladıklarını ve konu ile ilgili Çarşamba günü Orman, Tarım, Çevre Bakanlığı'nın ilgili yetkilileriyle beraber bu konuda bilgi vereceklerini söyledi.

Bakan Yıldız, "Muhtemel proje nasıl gerçekleşebilir, çevreyle ilgili hassasiyetlerimizi kendilerine bildirdik. Kıyıköy baktığımız yerlerden birisi. Tamamını kesinleşmiş bir proje olarak tanımlamak yanlış olur. Lüleburgaz ve İpsala'ya varıncaya kadar o güzergahta herhangi bir sıkıntı olur mu buna baktık. Çevreye olan hassasiyetimizi vurguluyoruz. Bu manada Orman, Tarım, Çevre Bakanlığımızın ilgili arkadaşlarımızla beraber bu konuda bilgi vereceğiz Çarşamba günü." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler