1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Elektrik santrali sayısı 1000`i aştı

Yıldız: Elektrik santrali sayısı 1000`i aştı

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'deki elektrik santrali sayısının 1000'i aştığını söyledi. Bakan Yıldız 13.5 MW'lik güneş...

Yıldız: Elektrik santrali sayısı 1000`i aştı

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'deki elektrik santrali sayısının 1000'i aştığını söyledi. Bakan Yıldız 13.5 MW'lik güneş santralinin kabul aldığını belirtmesine rağmen TEİAŞ kayıtlarında görünen kurulu güç 8.5 MW düzeyinde. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu yılın ilk 6 ayındaki elektrik kurulu gücü hakkında açıklamalarda bulundu. Yılınn ilk altı aylık döneminde enerji yatırımlarının hedeflenen seviyede gittiğini belirten Bakan Yıldız, "2013 yılı Haziran ayı sonunda 60.121 MW olan Türkiye toplam enerji kurulu gücü 2014 Haziran sonu itibarıyla yüzde 11 artışla 66.632,5 MW değerine ulaştı. Santral sayısı ise aynı dönemde yüzde 20.4 arttı. Böylece ülkemiz elektrik santrali sayısı 1000’i geçti. Şu anda 1002 santralimiz üretimde" dedi.

Bu yılın ilk altı ayında toplam 2625 MW gücünde yeni santralin devreye alındığını kaydeden Bakan Yıldız, devreye alınan bu santrallerin yatırım bedelinin 7 milyar lira olduğunu belirtti.

ÜRETİM TÜKETİMDEN FAZLA ARTTI

Bakan Yıldız'ın verdiği bilgiye göre Türkiye 2014 yılının ilk yarısını da, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre elektrik üretiminde ve tüketiminde artışla kapattı. Yılın ilk 6 ayında elektrik üretimi geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 4.3, elektrik tüketimi ise yüzde 3.8 oranında arttı.

Bakan Yıldız, önceki yıllara göre tüketimdeki artışın daha az olmasını enerji tasarrufuna bağladı. Bakan Yıldız'a göre, evlerden sanayiye varana kadar hayatın tüm alanlarında enerji tasarrufu uygulamaları artıyor.

13.5 MW GES KABUL ALMIŞ, TEİAŞ'TA 8.5 MW GÖRÜNÜYOR

Bakan Taner Yıldız'ın açıklamasında güneş enerjisine de değinirkmen, "Bir başka sevindirici gelişme ise güneş enerjisinin de artık elektrik üretim portfoyü içerisinde yer almaya başlaması. Şu ana kadar 13.5 MW güneş enerjisi üretim tesisinin kabulünü yaptık" dedi. Ancak Bakan Yıldız'ın bu açıklamasına karşın, TEİAŞ'ın kayıtlarında güneşe dayalı kurulu güç halen 8.5 MW olarak görünüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler