1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: EPİAŞ`ın merkezi için nihai karar verilmedi

Yıldız: EPİAŞ`ın merkezi için nihai karar verilmedi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Eylül ayında hayata geçirilmesi beklenen EPİAŞ’ın merkezinin nerede olacağı...

Yıldız: EPİAŞ`ın merkezi için nihai karar verilmedi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Eylül ayında hayata geçirilmesi beklenen EPİAŞ’ın merkezinin nerede olacağı konusunda nihai kararın henüz verilmediğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EPİAŞ’ın merkezinin kurulmasına ilişkin sözleşme taslağının hazırlandığını ve EPİAŞ merkezinin Ankara’da kurulmasıyla ilgili önemli bir görüş oluştuğunu ancak nihai kararın henüz verilmediğini belirtti. 

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) İcra Direktörü Maria Van Der Hoeven’ı kabulünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EPİAŞ’ın merkezinin kurulmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Yıldız, EPİAŞ merkezinin Ankara veya İstanbul’da kurulmasıyla ilgili nihai kararın henüz verilmediğini söyleyerek; “Şu ana kadar TEİAŞ’ın yüzde 30’lar civarında, Borsa İstanbul’a yüzde 30’lar civarında ve özel sektöre de pay vereceğimiz bir yapıyı kurguluyoruz. Bunun kuruluş sermayesi yaklaşık 40 milyon lira civarında olacak ve 100’ün üzerindeki özel sektör temsilciliğinin de müracaatı söz konusu. Bu yalnızca Türkiye’nin aynı zamanda bölgenin de bir borsası halinde olacaktır” dedi.

Şeffaf ve rekabetçi piyasanın oluşması açısından EPİAŞ’a son derece önem verdiklerini kaydeden Bakan Yıldız, “Merkezi ister Ankara isterse İstanbul’da olsun, bunun serbest piyasaya çok ciddi yankılarının, yansımalarının olacağını ve bunların olumlu manada yürütüleceğini söylemem lazım. Çalışmalarımız nihai noktasına gelmedi. Geldiğinde bunu da zaten kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler