1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yıldız: İçeride 18 işçi var en fazla 301 ölümle kapatabiliriz

Yıldız: İçeride 18 işçi var en fazla 301 ölümle kapatabiliriz

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki facia yaşanan maden ocağında en fazla 18 işçi kaldığını söyledi. Yıldız, bunlarla...

Yıldız: İçeride 18 işçi var en fazla 301 ölümle kapatabiliriz

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki facia yaşanan maden ocağında en fazla 18 işçi kaldığını söyledi. Yıldız, bunlarla birlikte faciadaki kaybın 301'i aşmayacağı bilgisini verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki facia konusunda yeni bir açıklama yaptı. Bakan Yıldız, arama kurtarma çalışmalarının hızını yavaşlatan unsurlar olduğunu belirterek "Arama ve kurtarma ekiplerinden zarar görmeden bu işi yapabilmesi. Bütün mühendis arkadaşlar ve işletme müdürleriyle yaptığımız toplantıda bu konulara daha fazla dikkat ediyoruz" dedi.

İÇERİDE EN FAZLA 18 İŞÇİ KALDI

Maden ocağında kalan işçi sayısını da açıklayan Yıldız "Şu anda işçi ailelerinden 19 aile İşçi kardeşim veya oğlum var diye bize başvurdu. DNA testi için 16 ailemizden örnekler alındı. Adli Tıp Kurumu'nda değerlendiriliyor. Prosesten sonra eşleştirmeler yapılacak. Maksimum 18 işçi kardeşimiz oluduğunu görüyoruz. Bu 16'ya da düşebilir. Ailelerin beyanlarına dikkat ederek bunu söylüyorum. Bazı işçilerimizin kurtulduktan sonra tekrar kurtarma çalışmalarına girdiklerini görüyoruz. Tereddüdümüz burada" diye konuştu.

EN FAZLA 301 ÖLÜM İLE KAPATIRIZ

Bakan Yıldız, ölü sayısının kaça ulaşabileceği konusunda da açıklamalarda bulundu. Yıldız şöyle konuştu:

"Biz 299-301, civarında nihayetlendirebileceğimizi düşünüyoruz. Şimdiye kadar rakam vermiyor oluşumuz, daha fazla hassa davranma isteğinden kaynaklanmıştır. Şu ana kadar verdiğimiz bilgiler teyit ettiğimiz rakamlardı. Ama baktık gerek sosyal medyada bazı yerlerde çok fazla speküle edildi. Amacımız en nihayetinde vermek idi. Şimdi 18'den daha fazla olmamak kaydıyla işçi kardeşlerimizin bulunduğunu görüyoruz. Toplam sayı da 300 civarında, 301 olabilir. Bunun 302 olmayacağını düşünüyoruz. Maden ocağımızda böyle bir rakamla kapatabiliriz diyorum.

Tekrar rahmet ve yakınlarına sabırlar temenni ediyorum." 

SOMA HOLDİNG'TEN BASIN TOPLANTISI

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler