1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: İran`da teklif edilen fiyat bizi tatmin etmedi

Yıldız: İran`da teklif edilen fiyat bizi tatmin etmedi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran’ın verdiği doğalgaz fiyat teklifinin tahkimle alakalı kararı değiştirecek şekilde...

Yıldız: İran`da teklif edilen fiyat bizi tatmin etmedi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran’ın verdiği doğalgaz fiyat teklifinin tahkimle alakalı kararı değiştirecek şekilde tatmin edici olmadığını söyledi. Yıldız ayrıca dava sonrasında Türkiye’nin 2 milyar doların üzerinde bir para alabileceğini söyledi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkam Ekrem Demirtaş ve beraberindeki heyeti bakanlıkta kabul eden Yıldız, şu anda İran ile doğalgaz ile ilgili herhangi bir anlaşma yapılmadığını belirterek,İran’ın verdiği doğalgaz fiyat teklifinin tahkimle alakalı kararı değiştirecek şekilde tatmin edici olmadığını söyledi. Yıldız ayrıca dava sonrasında Türkiye’nin 2 milyar doların üzerinde bir para alabileceğini söyledi.

İRAN’IN VERDİĞİ TEKLİF BİZİ TATMİN ETMEDİ

İran'da doğalgaz fiyatı konusunda yeni bir teklif gelip gelip gelmediği yönündeki sorulara karşılık Yıldız, "İran'da teklif edilen bir fiyat vardı, o bizi tatmin etmedi. Tahkimdeki hedeflediğimiz rakamlara yaklaştığımız ölçüde tahkimi konu ederiz. Dün Tahran'da yaptığımız görüşmelerdeki teklifler, tahkimle alakalı kararımızı değiştirecek teklifler değildir. Gelişmeleri müzakerelerle hep beraber izleyeceğiz. Uluslararası arenada geçerli bir doğalgaz fiyatı var. Bunun üzerinde bir fiyatla Türkiye doğalgaz almaz" dedi. Bakan Yıldız, uluslararası piyasaya Kuzey Irak'tan aktarılmış henüz bir petrol bulunmadığını da söyledi.

ORTADA 2 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE BİR PARA VAR

İran’a yüksek doğal gaz fiyatlarından dolayı dava ettiklerini belirten Yıldız, “Bunlar değerli büyüğümüz Recai Kutan döneminde yapılan anlaşmalardır. Ben bu anlaşma kötüdür, yanlıştır demiyorum. Anlaşma, her 3 yılda bir taraflara revizyon hakkı tanımaktadır. İran’la oturduk. Kardeşane bir şekilde konuştuk. Biz sizi dava ediyoruz dedik. Ve mahkemeye verdik. Biz yüzde 99, oradan paramızı alırız. 2 milyar doların üzerinde bir para var ortada. Ben hakem heyetinin kararlarına güveniyorum. ” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler