1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Kayıptaki düşüş elektrik fiyatına yansıdı

Yıldız: Kayıptaki düşüş elektrik fiyatına yansıdı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2014 yılında azalan kayıp enerji bedelinin elektrik fiyat tarifelerine yansıtıldığını...

Yıldız: Kayıptaki düşüş elektrik fiyatına yansıdı

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2014 yılında azalan kayıp enerji bedelinin elektrik fiyat tarifelerine yansıtıldığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “2013 ve 2014 yılında TEDAŞ elektrik dağıtımcısı ve perakende elektrik satıcısı firmalar vatandaşlardan fazla fatura tutarları tahsil etmişler midir?” diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Enerji Bakanı, perakende elektrik satış fiyatlarının, mevzuata göre ve başlangıcı Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim olmak üzere üç aylık dönemler itibariyle yılda dört kez belirlendiğini hatırlattı. Yıldız, tarifelerin elektrik ticaret ve şebeke maliyetlerinde oluşan değişiklikler dikkate alınarak düzenlendiğini söyledi.

Nihai elektrik tarifelerinin en son 4051 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (Kurul) kararı ile belirlendiğini ifade eden Enerji Bakanı şöyle dedi:

"4051 sayılı Kurul kararından sonra düzenlenen nihai elektrik tarifelerinde herhangi bir artış olmamıştır. Toplam tarifeler değişmemekle birlikte fatura bileşenlerinden bazıları maliyetlerde oluşan değişiklikler nedeniyle artabilmekte veya azalabilmektedir. Dolayısıyla Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi'nin (TETAŞ) toptan elektrik satış tarifesi düşerken dağıtım, iletim ve sayaç okuma gelir tavanları ve tarifeleri, ilgili mevzuat gereğince enflasyon ve diğer parametrelerdeki değişiklikler nedeniyle değişebilmektedir" dedi.

KAYIPTAKİ AZALIŞ TARİFEYE YANSITILMIŞ

Kayıp enerji bedelinin Dağıtım Sistemi Gelirinin Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ hükümlerine göre elektrik dağıtım şirketlerinin kayıp hedefleri dikkate alınarak belirlendiğini belirten Enerji Bakanı, "Bu kapsamda 2014 yılında azalan kayıp enerji bedeli tarifeye yansıtılmıştır" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler