1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Yıldız: Kömür önemli, nükleer çeşitlilik sağlayacak

Yıldız: Kömür önemli, nükleer çeşitlilik sağlayacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin enerjide kaynak çeşitliliği sağlamak için çalıştığını belirterek...

Yıldız: Kömür önemli, nükleer çeşitlilik sağlayacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin enerjide kaynak çeşitliliği sağlamak için çalıştığını belirterek "Nükleer girişimimiz, enerji karışımımızı önümüzdeki 10 yıl içerisinde çok değiştirecek" dedi.

Taner Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2015-2019 Stratejik Planı Hazırlık Çalışmaları kapsamında düzenlenen Dış Paydaşlar Ortak Akıl Çalıştayı'nda bir konuşma yatı. "Türkiye öngörülerini doğru yapabildiği oranda enerji politika ve stratejilerini doğru çizecektir" diyen Yıldız, şu ana kadar öngörülerinde çok ciddi bir sapma olmadığını ifade etti.

KÖMÜR ÖNEMİNİ KORUYACAK

Dünyada 2035 yılına kadar petrol, doğalgaz ve kömürün önemini koruyacağını vurgulayan Bakan Yıldız, bu üç enerji türünü yerli kaynaklar haline getirmeye yönelik çalışmaların sürdürülmesinin önemine işaret etti. Avrupa'da son 3 ayda 12 şirketin, 50 bin megavatlık (MW) kurulu güçteki doğalgaz santrallerini devre dışı bırakma kararı aldığını belirten Bakan Yıldız, bu yüzden Avrupa ülkeleri tarafından ihraç edilen kömürün yine Avrupa'da kullanılma ihtimalinin ortaya çıktığını hatırlattı.

TÜRKİYE'NİN COĞRAFİ AVANTAJI

Türkiye'nin, bulunduğu coğrafyanın enerji alanında kendisine sunduğu ciddi avantajları mutlaka kullanmak zorunda olduğunu vurgulayan Bakan Yıldız, Akdeniz'de ve Karadeniz'de ülkenin münhasır ekonomik sahasına karşılık gelen her kilometrekarenin petrol ve doğalgaz açısından araştırılması gerektiğini anlattı.

NÜKLEER, PORTFÖYÜ DEĞİŞTİRECEK

Türkiye'nin enerji çeşitliliğine ihtiyacı olduğunu, ve bunu sağlamak üzere çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Bakan Yıldız, "Nükleer girişimimiz, enerji karışımımızı önümüzdeki 10 yıl içerisinde çok ciddi olarak değiştirecek" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler