1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yıldız: Maden kapatmalarında tedbir almıştık muhalefet önledi

Yıldız: Maden kapatmalarında tedbir almıştık muhalefet önledi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden kapatmalarını önceden görüp önerge ile tedbir aldıklarını ama muhalefetin itirazı...

Yıldız: Maden kapatmalarında tedbir almıştık muhalefet önledi

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden kapatmalarını önceden görüp önerge ile tedbir aldıklarını ama muhalefetin itirazı nedeniyle önergenin geri çekildiğini söyledi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) yönetim kurulu üyelerini kabulünde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Yıldız, Soma faciasının ardından güvenliği arttırmak için çıkarılan yasa ile maden ocaklarının kapatılması ve 5 bin kişinin işsiz kalması ile ilgili olarak, bu sonucu çok daha önceden görüp tedbir amaçlı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda da önerge sunduklarını ama muhalefetin itirazı nedeniyle önergenin geri çekildiğini söyledi söyledi.

Bakan Yıldız, "Plan Bütçe Komisyonu’nda 10. maddeye geçici 21. madde olarak koyduğumuz önergede, haklarının arttırılması ile alakalı oluşan maliyet artışını işverenlere yansıtılması ön görüldü. Genel Kurul’da ise muhalefet partisinden bir milletvekilinin itirazı üzerine tekrar çekildi bu madde. Kurulun uygun görmesi halinde önerge hazır. Bu daha sonra gündeme gelebilir." dedi.

Yıldız, "Eğer o ihale şartları değişmişse bunu işverenin maliyetlerine yansıtmak için kurumlara yetki alınması konusuydu. Plan bütçede geçti. Genel Kurul’da ise muhalefet partisinden bir milletvekilinin itirazı üzerine tekrar çekildi, bu madde. Çünkü işverenle işçi birbirinden ayrılmaz unsur. Birinin hakkı diğerinin de hakkı." diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler