1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yıldız: Madende yangın küçülüyor

Yıldız: Madende yangın küçülüyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, facia yaşanan Soma'daki madende yangının küçülmeye başladığını söyledi.Bakan Taner...

Yıldız: Madende yangın küçülüyor

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, facia yaşanan Soma'daki madende yangının küçülmeye başladığını söyledi.

Bakan Taner Yıldız, 282 işçinin cesedinin çıkarıldığı, çok sayıda işçinin yaralı kurtulduğu, içeride kalan işçilerin kurtarılmasına yönelik çalışmaların devam etti Soma Madeni'ndeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Faciasında ölenlerin sayısının bir önceki açıklamasına göre değişmediğini belirten Yıldız, maden ocağında karbonmonoksit gazı seviyesinin azalmaya başladığını, 7'de 1 seviyesine düştüğünü söyledi. Bakan Yıldız, Yangının da küçülmeye başladığını ancak tam olarak söndürülemediği bilgisini paylaştı.

SON 18 SAATTE CANLI KURTULAN YOK

Enerji Bakanı Taner Yıldız, hayatını kaybeden 282 işçinin naaşının, birkaçı dışımda ailelerine teslim edileceğini ifade etti. Bakan Yıldız, son 18 saatte maden ocağından canlı çıkarılan işçinin bulunmadığı bilgisini de paylaştı.

"İHMALİ OLANIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ"

Yaşanan faciada sorumluluğu olanların cezasını çekeceğini ifade eden Bakan Taner Yıldız, "Eğer ihmali olan biri varsa gözünün yaşına bakmayız. Burada hepimizin canı var. Bütün vatandaşların kalbi burada atıyor. Kazayla ilgili adli soruşturma savcılıkta yürütülüyor. İdari soruşturma da Çalışma ve Enerji Bakanlığımızda sürdürülüyor" diye komuştu.

YILDIZ: 15 YAŞINDA BİR ÇOCUK ÇALIŞTIRILDIYSA BEN İSTİFA EDERİM


SOMA'DA ÖLEN MADENCİ SAYISI 274'E YÜKSELDİ

Önceki ve Sonraki Haberler