1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Yıldız: Öncelik işçi arkadaşlara ulaşmamız

Yıldız: Öncelik işçi arkadaşlara ulaşmamız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Manisa Soma'daki maden ocağında yaşanan kaza sonrası önceliğin, mahsur durumdaki işçilere...

Yıldız: Öncelik işçi arkadaşlara ulaşmamız

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Manisa Soma'daki maden ocağında yaşanan kaza sonrası önceliğin, mahsur durumdaki işçilere ulaşılması olduğunu söyledi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Manisa Soma'da onlarca işçinin ölümüyle sonuçlanan kazanın yaşandığı maden ocağına ulaştı. Olay yerine hareketinden önce medyaya açıklamalarda bulunan Taner Yıldız, önceliklerinin, mahsur kalan işçiler ulaşmak olduğunu söyledi.

Taner Yıldız'ın açıklamalarından bir bölümü şöyle:

"Önemli bir sıkıntı var. Başbakanımızla da konuştum Soma'ya geçiyorum. AFAD başkanı ile konuştuk kurtarma ekipleri direkt bu işin üzerindeler. Ümit ediyorum ki çok büyük bir sıkıntı çıkmaz. Ama şu ana kadar şehit olan kardeşlerimiz var. Bu safhadaki verilen rakamların her birisinde farklı rakamlar çıkar. Tek elden bu bilgileri paylaşacağız. Öncelikle yeraltındaki işçilerimize hızlıca ulaşmamız lazım. Rakamlar üzerinde siz de zorlamayın, yanlış bilgi vermeye zorlamış olursunuz. Oradaki kurtarma ekipleri bu iş üzerinde çok tecrübeli ekip. Nerde ne yapacaklarını biliyor. Ama ilk etapta temiz hav anın verilmesi önemliydi. Tahliye havası temiz hava verilmesine çevrildi. İhmaldi değildi gibi konularla ilgili denetim ve teftişler sonradan gelir. İlk aşamada işçi arkadaşlarımıza ulaşmamız lazım. Rakamlarla ilgili kamuoyunu yanıltırız. Başbakanımızın talimatıyla ben olay yerine gidiyorum. Sayın Başbakanımızı daha sonra bilgilendireceğiz." 

ERDOĞAN ARNAVUTLUK GEZİSİNİ İPTAL ETTİ, YARIN MADEN KAZASININ YAŞANDIĞI SOMA'YA GİDECEK

Önceki ve Sonraki Haberler