1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Yıldız: Petrol ve doğalgaz aramaları teşvik edilecek

Yıldız: Petrol ve doğalgaz aramaları teşvik edilecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Greenpeace ve tüm çevreci sivil toplum kuruluşlarını, enerjinin etkin kullanımı ve...

Yıldız: Petrol ve doğalgaz aramaları teşvik edilecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Greenpeace ve tüm çevreci sivil toplum kuruluşlarını, enerjinin etkin kullanımı ve enerji verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalara destek olmaya çağırdı. Yıldız, enerji verimliliği desteklerinden, petrol ve doğalgaz arama yatırımlarının da yararlanacağını açıkladı.

"Güçlü Sanayi Verimli Enerji" sloganıyla yola çıkılan "Enerji Verimli Sanayi" projesi kapsamında Gebze'de bir toylantı düzenlendi. Projeyle, sanayi kuruluşlarında belirlenen 13 kategorideki enerji verimliliği projeleriyle on yılda 65 milyar TL değerinde enerji tasarrufu sağlanması hedefleniyor. Bu hedef kapsamında Hükümet, enerji verimliliğine yatırım yapan sanayicileri, yatırımın yapıldığı bölgeye bakılmaksızın 5. bölgeye yapılan yatırımlardan faydalandıracak.

KALİTEYİ DÜŞÜRMEDEN ETKİN ENERJİ KULLANIMI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji verimli sanayi projesi kapsamındaki toplantıda yaptığı konuşmada, konutlarda, sanayide, ulaştırmada, tarımda ve daha birçok alanda kaliteyi düşürmeden enerjiyi en etkin şekilde kullanmayı ve Türkiye için önemli kazanımlar sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. Yıldız, "Bugün başlattığımız proje kapsamında da hedefimiz; sanayicilerimizin enerji faturasını en az yüzde 30 azaltmak ve parasal olarak 10 yılda 65 milyar TL tasarruf etmek" diye konuştu.

PETROL VE GAZ DEPOLAMA TESİSLERİ DE YARARLANACAK

Hazine, Ekonomi Bakanlığımız ve Enerji Bakanlığı bir teşvik için ortak çalışıyoruz. Bunun yakında yürürlüğe gireceğini en kısa sürede göreceğiz. Bu teşvik kapsamında belli bir ton eşdeğer petrolde kadar geri dönüş süresi olan, azami beş yılda yatırımı kendini amorte edecek enerji verimliliği yatırımları için bir düzenlememiz olacak. Atık ısıdan elektrik elde edecek tesislerde, petrol ve doğalgaz aramaları, enerji terminal işletme tesisleri, doğalgaz depolama tesisleri de bu teşvikler kapsamında yer alacak.

GREENPEACE'E DESTEK ÇAĞRISI YAPTI

Bakan Taner Yıldız, toplantıda sırasında Greenpeace ve tüm çevreci sivil toplum kuruluşlara seslenerek, enerji verimliliği ve enerjinin etkin kullanımına ilişkin çalışmalara destek istedi. Bakan Yıldız, "Yerli enerji kaynaklarımız ve enerji verimliliği için tencere tava ile tanıtım yapmak da serbest" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler