1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Yıldız: Petrolün çok düşmesi kötü

Yıldız: Petrolün çok düşmesi kötü

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarının aşırı düşmesinin de tehlike yaratacağını belirtti ve fiyatların "sürdürülebilir"...

Yıldız: Petrolün çok düşmesi kötü

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarının aşırı düşmesinin de tehlike yaratacağını belirtti ve fiyatların "sürdürülebilir" düzeyde kalmasının daha sağlıklı olacağını ifade etti.

Taner Yıldız, Bosphorus Energy Club (BEC) toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, petrolde yüksek fiyatların tüketiciyi, düşük fiyatların da üreticiyi tehdit ettiğini belirterek "Sürdürülebilen fiyat olması birçok açıdan değerli ve önemli" dedi.

Ham petrol fiyatları anlık da olsa 40 dolarlara düşerse, maliyeti 40 doların üstündeki tüm kuyuların durma noktasına geleceğine dikkat çeken Yıldız, "Bu arzın azalması anlamına gelir. Arzın azalması da tüketimi tehdit eder. Bu bir sarmal. O yüzden tüketiciler de üreticiler de fiyat politikalarını, aynı şekilde koruyup kollamak durumdadır. Anlık durumda, maliyetimiz düştü diye sevinebiliriz ama orta ve uzun vadede daha büyük maliyetler çıkar. Sürdürülebilir fiyat en önemlisi" diye konuştu.

Fiyatlar konusunda çok daha tutarlı, sürdürülebilir fikre sahip olmak gerektiğini kaydeden Yıldız "'Ne olursa olsun düşsün' mantığını, tüketiciyi tehdit eden unsur olması gerekçesiyle doğru bulmayız" dedi.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler