1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: Rus gazında %10.25 indirim aldık

Yıldız: Rus gazında %10.25 indirim aldık

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'dan alınan doğalgazın fiyatında yüzde 10.25 indirim yapılması konusunda Gazprom'la...

Yıldız: Rus gazında %10.25 indirim aldık

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'dan alınan doğalgazın fiyatında yüzde 10.25 indirim yapılması konusunda Gazprom'la anlaşma sağlandığını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ELDER 8. Sektör Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Rusya ile doğalgaz pazarlıklarının sonuçlandığını ifade etti. Bakan Yıldız, Rusya'dan alınan doğalgazın fiyatında yüzde 10.25 indirim yapılması konusunda Gazprom'la anlaşma sağlandığını açıkladı.

İNDİRİM VATANDAŞA YANSIMAYACAK

Bakan Yıldız, "Doğalgazda bundan sonra özellikle Rusya'dan aldığımız doğalgazın yüzde 10.25'lik indirimle devam edecek. Avrupa piyasalarıyla daha fazla rekabet edebilecek bir yapı sağladığımızı söylememiz lazım. Bu indirimi dolar bazında alırken, TL dolar paritesi son üç ayda yüzde 12.6. Açıkça ifade etmeliyim ki sanayici ve vatandaşa bunu indirim olarak yansıtamayacağız. Dolarla alıp TL olarak sattığımız için bu değerli bir indirimdir ama vatandaşa yansıyabilecek bir indirim olduğunu söyleyemem." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler