1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Yıldız: Sokakta tasarruflu lamba yatırımını tasarruf amorti edecek

Yıldız: Sokakta tasarruflu lamba yatırımını tasarruf amorti edecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, cadde, sokak ve park aydınlatmalarında enerji verimliliğine yapılacak yatırımının...

Yıldız: Sokakta tasarruflu lamba yatırımını tasarruf amorti edecek

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, cadde, sokak ve park aydınlatmalarında enerji verimliliğine yapılacak yatırımının maliyetinin, sağlanacak tasarrufla geri kazanılacağını söyledi. 

Enerji verimliliği bilincini ve tasarrufu kadınlara anlatmak üzere yola çıkan Enerji Hanım projesi kapsamındaki toplantılar zincirinin sekizinci durağı Malatya oldu. Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın açış konuşmasını yaptığı Enerji Hanım Malatya Eğitim programına kadınların ilgisi yoğun oldu.

Bakan Taner Yıldız, burada yaptığı konuşmada ilk aşamasını kadınlarla başlattıkları projenin gördüğü ilgiden memnun olduklarını söyledi. Sadece evlerdeki küçük uygulamalarla ülkenin yılda 4 milyar liralık tasarruf sağlanacağını yineleyen Bakan Yıldız, sanayide ve ticarette verimlilik, binalarda verimlilik ve sokaklarda enerji verimliliği uygulaması ile bu rakamın 15 milyar liraya çıkacağını vurguladı.

SOKAKTA TASARRUFLU LAMBAYA DESTEK

Bakan Yıldız, ülke genelinde cadde, sokak ve parklarda tasarruflu ampul kullanılmasını destekledikleri belirterek "Dönüşümün maliyeti var. Ancak sağlanacak tasarruf ile bu kısa sürede kendisini amorti edecektir" dedi.

BİN OKUL, 200 TAM TEŞEKKÜLLÜ HASTANE

Enerji Verimliliği Derneği Başkan Vekili Adnan Ulubaş da yaptığı konuşmada, Türkiye’nin enerjisini verimli kullanması gerektiğini söyledi. Ulubaş, sadece Enerji Hanım ile sağlanacak tasarruf ile bin adet okul, 200 tane tam teşekküllü hastane yapılabileceğini söyledi. Enerji Hanım projesinin geniş çaplı araştırmalar sonucunda ortaya çıktığını kaydeden Ulubaş, “ Bizim amacımız enerji tasarrufu yapın, enerji kullanmayın demek değil. Biz enerjiyi akıllı ve verimli kullanalım diyoruz” dedi. .

KADINLAR ERKEKLERE VERİMLİLİĞİ ÖĞRETECEK

AK Parti Malatya Millet Vekili Öznur Çalık ise yaptığı konuşmada, kadınların üzerine büyük yük ve sorumluluk düştüğünü kaydetti. Kadınların elini attığı her işi başardığına vurgu yapan Çalık, “İnanıyorum bunu da başaracağız. Herkes tasarruf, evlerin mühendisleri olan bizler bunu uygulatacağız, eşlerimize çocuklarımıza da öğreteceğiz” diye konuştu.

YÜKSEL: ENERJİ KAYNAKLARI SINIRSIZ DEĞİL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Daire Başkanı ve Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Neslihan Yüksel, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de enerji talebinin hızlı bir biçimde artığını vurgulardı. Yüksel şöyle dedi:

"Türkiye’nin enerji tüketimi son 10 yılda yüzde 50’ye yakın artış gösterdi. Enerji talebi gelecek 10 yılda bir bu kadar daha artacak. Oysa enerji kaynakları sınırsız değil. Bu açıdan bakacak olursak, enerjiyi verimli kullanmanın önemi daha iyi anlaşılıyor. Verimliliğin getireceği tasarruf ülkemize çok önemli kazanım sağlayacak."

MALATYALI KADINLAR VERİMLİ

Açış konuşmalarının ardından sahneye gelen Enerji Hanım, Malatyalı kadınlar tarafından coşkuyla karşılandı. Katılımcılara keyifli anlar yaşatan ve neşesiyle ortamı ısıtan enerji Hanım, kadınlara hem ev bütçesine katkı sağlamak, hem de ülke kaynaklarını verimli kullanmanın püf noktalarını anlattı. Eğitim programının ardından toplantıya katılan kadınlar arasında yapılan çekiliş sonucunda 20 kişiye bulaşık makinesinden buzdolabına, elektrik süpürgesinden ütüye varan çeşitli elektrikli ev aletleri hediye edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler