1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Yıldız: Türk Akımı yapılabilir bir proje

Yıldız: Türk Akımı yapılabilir bir proje

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Karadeniz'in altından geçip Trakya'dan Türkiye'ye giriş yapması planlanan yeni gaz boru hattının "yapılabilir"...

Yıldız: Türk Akımı yapılabilir bir proje

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Taner Yıldız, Karadeniz'in altından geçip Trakya'dan Türkiye'ye giriş yapması planlanan yeni gaz boru hattının "yapılabilir" olduğunu söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız İstanbul'da düzenlenen Bosphorus Energy Club (BEC)toplantısına katıldı. Bakan Yıldız, toplantının basına açık bölümünde yaptığı konuşmada, Rus doğalgazını Karadeniz'in altından geçirip Trakya üzerinden Türkiye'ye oradan da Avrupa'ya taşıyacak yeni boru hattı projesini değerlendirdi.

TEKNİK ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Türkiye'nin, coğrafyasından kaynaklanan avantajları mutlaka kullanmak zorunda olduğunu vurguladı. Yeni boru hattının Bulgaristan (Güney Akım) yerine Türkiye'den geçmesi ve Trakya'da hub (geçiş merkezi) oluşturulması için dün itibarıyla teknik çalışmalara başlandığını açıkladı.

OLMA İHTİMALLERİNİ KONUŞUYORUZ

"Trakya'da böyle bir şey yapabilir miyiz" diyen Yıldız şöyle devam etti: "Karadeniz'den gelen borunun Bulgaristan yerine Türkiye'den geçip Trakya'da enerji hub'ı olması. Olur veya olmaz demiyorum ama olma ihtimallerini dün itibariyle beraberce konuşmaya başladık. Bu bir transit projesi olmayacak. Bizim bununla alakalı önerilerimiz, belki LNG tesisleri de beraber olmak üzere, kompakt tesis olması söz konusu."

"TÜRK AKIMI" DİYELİM

Projenin gerçekleştirilebileceğine inandığını aktaran Bakan Yıldız, "Buna 'Türk Akımı' diyelim, bununla alakalı konu da netleştirilmedi. Yunanistan sınırında bitse de Türkiye'den geçecek bir proje olacak. Büyük bir proje ve finansmandan bahsediyoruz. Ancak bu, gerçekleştirilebilecek bir konudur. Belki 2019, belki 2020'ye kadar inşaat ve diğer konular değerlendirilecek. Şu anda inceleme, değerlendirme aşamasındayız" diye konuştu.

Yıldız, yıllık 63 milyar metreküplük taşıma kapasitesine sahip olacak Yeni proje için "Sadece bir geçiş projesi olmayacak" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN: PUTİN HATTIN ADI TÜRK DOĞALGAZ AKIMI OLABİLİR DEDİ

Önceki ve Sonraki Haberler